Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας

Στη συνταγή θα βρείτε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε καθώς και μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας που συμπληρώνει τέλεια το υπέροχο μοσχαράκι.


Οι καιροί έχουν αλλάξει, συχνά το να μπορείς να οργανώσεις ένα μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο με όλα τα μέλη μιας οικογένειας είναι σχεδόν αδύνατο… ωστόσο η γοητεία του ψητού παρέμεινε αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Σίγουρα χάρη στην ευκολία της προετοιμασίας του, αρκούν μόνο μερικές απλές συμβουλές για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Στη συνταγή θα βρείτε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε καθώς και μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας που συμπληρώνει τέλεια το υπέροχο μοσχαράκι.

 

 

Υλικά

1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο

2 φύλλα δάφνης

6 φύλλα φασκόμηλου

2 κλωναράκια δεντρολίβανου

1 σκελίδα σκόρδο

4 κλωνάρια θυμάρι

1 πιπεριά τσίλι (ανάλογα με πόσο σας αρέσει πικάντικο)

15 γρ. μουστάρδα σε σκόνη

500 γρ. κόκκινα κρεμμύδια

200 ml λευκό κρασί

Ελαιόλαδο για γεύση

300 γρ. ζωμός κρέατος

Αλάτι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

150 γρ. μουστάρδα

300 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

25 ml κονιάκ

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι, προσαρμόζοντας την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας ανακατεύοντας καλά Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο το μοσχαρίσιο και κάνουμε μασάζ καλά. Προσθέστε το μείγμα των μπαχαρικών και των αρωματικών βοτάνων και τυλίγουμε το κρέας με έναν σπάγκο. Του κάνουμε ξανά μασάζ ώστε το καρύκευμα να πάει παντού και προχωράμε στο μαγείρεμα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καθένα σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν είναι ζεστό, σοτάρουμε το κρέας, γυρνώντας το μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια γύρω από το κρέας και τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά. Μετά προσθέτουμε το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε μια κουτάλα ζωμό κρέατος και σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα, θυμόμαστε να γυρίζουμε το κρέας κάθε τόσο. Αν ο πάτος στεγνώσει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό κρέατος.

 

Για τη σάλτσα μουστάρδας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το κονιάκ και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Όταν ψηθεί το ψητό, το βγάζουμε από το τηγάνι, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δεκαπέντε/είκοσι λεπτά, ώστε οι χυμοί του ψησίματος να μοιραστούν ομοιόμορφα σε όλο το κρέας. Αφαιρούμε τον σπάγκο, κόβουμε το ψητό σας σε φέτες και τις τοποθετούμε στα πιάτα. Προσθέτουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και τα  κρεμμύδια και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γνωρίστε τα οφέλη των κόκκινων τροφών για την υγεία της καρδιάς

Τι να φάτε αν πάτε στο Μπάνσκο για σκι;

Μπορούμε να τρώμε σοκολάτα καθημερινά;

Αυτό το ρόφημα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορεί να σε ενυδατώσει όσο και το νερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon