Moscato highball: Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα ποτό χαμηλότερης έντασης που θα είναι πραγματικά προσιτό και θα μπορούσε να το απολαύσει κανείς σε κάθε περίσταση.
Το ποτό αυτό είναι εμπνευσμένο από την αγάπη για το καλό κρασί. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα ποτό χαμηλότερης έντασης που θα ήταν πραγματικά προσιτό και θα μπορούσε να το απολαύσει κανείς σε κάθε περίσταση, όπως ένα μπάρμπεκιου στον ήλιο, ένα δείπνο με φίλους ή απλώς να παρακολουθήσετε μια αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή.
Moscato highball
- 25 ml μοσχάτο (το γλυκό λευκό ιταλικό κρασί)
- 25 ml βερμούτ τριαντάφυλλου
- 15 ml Green Chartreuse
- 20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 15ml σιρόπι ζάχαρης 50:50
- Σόδα, για γεύση
- 1 κομμάτι γκρέιπφρουτ, για γαρνίρισμα
Ρίξτε το μοσχάτο, το βερμούτ, το Chartreuse, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι σε ένα σέικερ για κοκτέιλ γεμάτο με πάγο.
Ανακινήστε μέχρι να αισθανθεί παγωμένο το ταψί και στη συνέχεια στραγγίστε το σε ένα ποτήρι highball πάνω από φρέσκο πάγο.
Περιχύστε με σόδα για γεύση, γαρνίρετε με το γκρέιπφρουτ και σερβίρετε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube