Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Mongolian Beef: Μια συνταγή με μοσχάρι που θα σας ταξιδέψει σε μια πανδαισία γεύσεων

Mongolian Beef: Μια συνταγή με μοσχάρι που θα σας ταξιδέψει σε μια πανδαισία γεύσεων

Mongolian Beef: Θέλετε να ετοιμάσετε ένα πιάτο με πινελιές από την ανατολή, που θα το απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια; Mongolian Beef λοιπόν και όλοι θα το ευχαριστηθούν!


Ποια ακριβώς είναι η προέλευση του Mongolian Beef; Στην Μογγολία, τις περισσότερες φορές, οι σπιτικοί μάγειρες απλώς βράζουν το κρέας και το βουτάνε σε σάλτσες. Όχι ακριβώς ένα stir-fry. Τα πάντα σερβίρονται με το Bai Jiu, ένα σκληρό, λευκό ποτό πολύ δημοφιλές στην Κίνα. Όσον αφορά την πραγματική προέλευση του, φαίνεται ότι κάποιος απλά ξέχασε να προσθέσει το πορτοκάλι σε ένα γουόκ γεμάτο Orange Beef και πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρη. Εν πάση περιπτώσει, μιλήστε με κιμωλία στους Κινεζοαμερικανούς σχεδιαστές μενού και εμπόρους που ονόμασαν το πιάτο “Mongolian Beef”.

Συστατικά

  • 225 g, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι (συν 1/3 φλιτζάνι για τηγάνισμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (συν 1/4 φλιτζάνι, χωρισμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό (ή ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο)
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή 1 1/2 κουταλιά της σούπας νερό και 2 1/2 κουταλιές της σούπας κανονική σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 5 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (αναμιγνύεται με 1 κουταλιά της σούπας νερό για να γίνει πολτός)
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες στη διαγώνιο)

Οδηγίες παρασκευής

  • Συνδυάστε το κομμένο βόειο κρέας με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας και 1 κουταλιά της σούπας άμυλο αραβοσίτου. Μαρινάρετε για 1 ώρα. Το βόειο κρέας πρέπει να είναι ακόμα αρκετά υγρό αφού έχει μαριναριστεί. Εάν φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό σε αυτό.
  • Στη συνέχεια, βυθίστε τις μαριναρισμένες φέτες βοείου κρέατος στο υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού μέχρι να καλυφθούν ελαφρά. Αυτά τα βήματα διασφαλίζουν ότι το Mongolian Beef είναι νόστιμο και τραγανό.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη και το ζεστό νερό (ή ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
  • Εάν δεν έχετε σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, αντικαταστήστε 2 1/2 κουταλιές της σούπας κανονική σάλτσα σόγιας και 1 1/2 κουταλιά της σούπας νερό. Η αλμύρα των διαφόρων επωνυμιών σάλτσας σόγιας ποικίλλει, οπότε δώστε στη σάλτσα μια γεύση και προσαρμόστε τις ποσότητες ζάχαρης/σάλτσας σόγιας/νερού/απόθεμα στο δικό σας γούστο.
  • Ζεσταίνουμε 1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι στο γουόκ σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αρχίσει να καπνίζει το λάδι, απλώστε ομοιόμορφα τα κομμάτια της μπριζόλας στο γουόκ και σοτάρετε για 1 λεπτό (ανάλογα με τη θερμότητα του γουόκ σας). Αναποδογυρίστε και αφήστε την άλλη πλευρά να ψηθεί για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε σε λαμαρίνα. Γείρετέ το ελαφρώς για να στραγγίσει το λάδι προς τη μία πλευρά (ακουμπήστε το σε ένα βιβλίο μαγειρικής ή ξύλο κοπής). Το βόειο κρέας πρέπει να καβουρδιστεί με μια επικάλυψη κρούστας.
  • Στραγγίστε το λάδι από το γουόκ, αφήνοντας 1 κουταλιά της σούπας πίσω, και βάλτε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Προσθέστε το τζίντζερ και τις αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, αν χρησιμοποιείτε. Μετά από περίπου 15 δευτερόλεπτα, προσθέστε το σκόρδο. Ανακατεύουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε την προαναμεμιγμένη σάλτσα.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 2 λεπτά και ανακατεύουμε σιγά σιγά με το μείγμα του καλαμποκιού. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα αρκετά ώστε να καλύψει το πίσω μέρος μιας κουτάλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσιο συκώτι: Μια συνταγή πλούσια, μεστή και γεμάτη αρώματα

Μοσχάρι Stroganoff: Ζουμερό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon