Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Mongolian Beef: Μια συνταγή με μοσχάρι που θα σας ταξιδέψει σε μια πανδαισία γεύσεων

Mongolian Beef: Μια συνταγή με μοσχάρι που θα σας ταξιδέψει σε μια πανδαισία γεύσεων

Mongolian Beef: Θέλετε να ετοιμάσετε ένα πιάτο με πινελιές από την ανατολή, που θα το απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια; Mongolian Beef λοιπόν και όλοι θα το ευχαριστηθούν!


Ποια ακριβώς είναι η προέλευση του Mongolian Beef; Στην Μογγολία, τις περισσότερες φορές, οι σπιτικοί μάγειρες απλώς βράζουν το κρέας και το βουτάνε σε σάλτσες. Όχι ακριβώς ένα stir-fry. Τα πάντα σερβίρονται με το Bai Jiu, ένα σκληρό, λευκό ποτό πολύ δημοφιλές στην Κίνα. Όσον αφορά την πραγματική προέλευση του, φαίνεται ότι κάποιος απλά ξέχασε να προσθέσει το πορτοκάλι σε ένα γουόκ γεμάτο Orange Beef και πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρη. Εν πάση περιπτώσει, μιλήστε με κιμωλία στους Κινεζοαμερικανούς σχεδιαστές μενού και εμπόρους που ονόμασαν το πιάτο “Mongolian Beef”.

Συστατικά

  • 225 g, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι (συν 1/3 φλιτζάνι για τηγάνισμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (συν 1/4 φλιτζάνι, χωρισμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό (ή ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο)
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή 1 1/2 κουταλιά της σούπας νερό και 2 1/2 κουταλιές της σούπας κανονική σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 5 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (αναμιγνύεται με 1 κουταλιά της σούπας νερό για να γίνει πολτός)
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες στη διαγώνιο)

Οδηγίες παρασκευής

  • Συνδυάστε το κομμένο βόειο κρέας με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας και 1 κουταλιά της σούπας άμυλο αραβοσίτου. Μαρινάρετε για 1 ώρα. Το βόειο κρέας πρέπει να είναι ακόμα αρκετά υγρό αφού έχει μαριναριστεί. Εάν φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό σε αυτό.
  • Στη συνέχεια, βυθίστε τις μαριναρισμένες φέτες βοείου κρέατος στο υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού μέχρι να καλυφθούν ελαφρά. Αυτά τα βήματα διασφαλίζουν ότι το Mongolian Beef είναι νόστιμο και τραγανό.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη και το ζεστό νερό (ή ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
  • Εάν δεν έχετε σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, αντικαταστήστε 2 1/2 κουταλιές της σούπας κανονική σάλτσα σόγιας και 1 1/2 κουταλιά της σούπας νερό. Η αλμύρα των διαφόρων επωνυμιών σάλτσας σόγιας ποικίλλει, οπότε δώστε στη σάλτσα μια γεύση και προσαρμόστε τις ποσότητες ζάχαρης/σάλτσας σόγιας/νερού/απόθεμα στο δικό σας γούστο.
  • Ζεσταίνουμε 1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι στο γουόκ σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αρχίσει να καπνίζει το λάδι, απλώστε ομοιόμορφα τα κομμάτια της μπριζόλας στο γουόκ και σοτάρετε για 1 λεπτό (ανάλογα με τη θερμότητα του γουόκ σας). Αναποδογυρίστε και αφήστε την άλλη πλευρά να ψηθεί για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε σε λαμαρίνα. Γείρετέ το ελαφρώς για να στραγγίσει το λάδι προς τη μία πλευρά (ακουμπήστε το σε ένα βιβλίο μαγειρικής ή ξύλο κοπής). Το βόειο κρέας πρέπει να καβουρδιστεί με μια επικάλυψη κρούστας.
  • Στραγγίστε το λάδι από το γουόκ, αφήνοντας 1 κουταλιά της σούπας πίσω, και βάλτε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Προσθέστε το τζίντζερ και τις αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, αν χρησιμοποιείτε. Μετά από περίπου 15 δευτερόλεπτα, προσθέστε το σκόρδο. Ανακατεύουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε την προαναμεμιγμένη σάλτσα.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 2 λεπτά και ανακατεύουμε σιγά σιγά με το μείγμα του καλαμποκιού. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα αρκετά ώστε να καλύψει το πίσω μέρος μιας κουτάλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσιο συκώτι: Μια συνταγή πλούσια, μεστή και γεμάτη αρώματα

Μοσχάρι Stroganoff: Ζουμερό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon