Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μόκα παγωτό: Απολαύστε ένα υπέροχο παγωτό με γεύση μόκα

Μόκα παγωτό: Απολαύστε ένα υπέροχο παγωτό με γεύση μόκα

Μόκα παγωτό: Αυτή η συνταγή για σπιτικό παγωτό moka προσφέρει ένα νόστιμο και δροσιστικό επιδόρπιο ιδανικό για τους λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας.



Το παγωτό Moka είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του καφέ και της σοκολάτας σε μια απαλή και κρεμώδη παγωμένη απόλαυση. Αυτή η σπιτική συνταγή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό παγωτό moka στην άνεση της κουζίνας σας. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να απολαύσετε τον τέλειο συνδυασμό γεύσεων καφέ και σοκολάτας σε κάθε κουταλιά.


Συστατικά  παγωτού

  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκοι στιγμιαίο καφέ (προσαρμόζονται στη γεύση)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (προαιρετικά, για πρόσθετη υφή και πλούτο)

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το πλήρες γάλα.
  • Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, αλλά αποφύγετε να το βράσετε.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί την κρυσταλλική ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών μέχρι να ενωθούν καλά και να ασπρίσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε σταδιακά μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους των αβγών ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως σκλήρυνση, εμποδίζει τα αυγά να πήξουν όταν προστίθενται στο καυτό υγρό.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους αυγού ξανά στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό γάλα και την κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτό αποτελεί τη βάση κρέμας για το παγωτό.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κόκκους του στιγμιαίου καφέ και τη σκόνη κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι ο καφές και το κακάο να διαλυθούν πλήρως και να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στην κρέμα.
  • Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας για πρόσθετο βάθος γεύσης.
  • Για πιο λεία υφή, την περνάμε κρέμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα καθαρό μπολ.
  • Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να αγγίζει την επιφάνεια της κρέμας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία φλούδας. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  • Μόλις κρυώσει καλά η κρέμα, αδειάζουμε την σε παγωτομηχανή και ανακατεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η διαδικασία αναδεύματος ενσωματώνει αέρα και παγώνει την κρέμα, μετατρέποντάς την σε κρεμώδες παγωτό.
  • Κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών αναδεύματος, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα αν θέλουμε. Αυτό το βήμα προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα πλούτου και υφής στο παγωτό moka.
  • Μεταφέρουμε το λιωμένο παγωτό σε ένα δοχείο με καπάκι και παγώνουμε το για 2-4 ώρες επιπλέον ή μέχρι να σφίξει.
  • Σερβίρουμε το παγωτό μόκα σε μπολ ή χωνάκια και απολαμβάνουμε τον απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων καφέ και σοκολάτας με κάθε κουταλιά.

Αυτή η συνταγή για σπιτικό παγωτό moka προσφέρει ένα νόστιμο και δροσιστικό επιδόρπιο ιδανικό για τους λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας. Η κρεμώδης υφή και η απολαυστική γεύση το καθιστούν μια ακαταμάχητη απόλαυση για να τη γευτείτε μόνη της ή ως μια απολαυστική προσθήκη σε διάφορα επιδόρπια, όπως σάντουιτς παγωτού ή μαζί με ζεστά μπράουνις. Με αυτή την απλή και απολαυστική συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σπιτικό παγωτό moka που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Επιλέξτε το καλύτερο δροσιστικό γλυκό για όλη την οικογένεια

Δημιουργήστε ένα υπέροχο γλυκό ταψιού για όλη την οικογένεια

Μια υπέροχη συνταγή DIY Deluxe Grimace Shake

Μπορούμε να τρώμε παγωτό κάθε μέρα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon