Μηλόπιτα: Κλασικό επιδόρπιο με τρία απλά βήματα και γίνεται με την απόλυτη συντόμευση ψησίματος.
Η σπιτική αυτή μηλόπιτα είναι βέβαιο ότι θα είναι η καλύτερη συνταγή για μηλόπιτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα. Για αρχή, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ζεστό, ζεστό, κλασικό επιδόρπιο με τρία απλά βήματα και γίνεται με την απόλυτη συντόμευση ψησίματος.
Συστατικά
- 6φλιτζάνια μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (6 μέτρια)
- 3/4φλιτζάνι ζάχαρη
- 2κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4τσαγιού αλεσμένη κανέλα
- 1/4κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8τσαγιού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1σούπας χυμό λεμονιού
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Τοpoθετείτε το παρχείο 1 κρούστα πίτας σε γυαλίνη πλάκα πίτας 9 ιντσών χωρίς λαδόκολλα. Πιέστε σταθερά στο πλάι και στο κάτω μέρος.
Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά τα υλικά της γέμισης. κουτάλι σε πιατέλα πίτας με επένδυση κρούστας. Από πάνω βάζουμε δεύτερη κρούστα. Τυλίξτε την περίσσεια πάνω κρούστας κάτω από την κάτω άκρη κρούστας, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους για να σφραγιστούν. φλάουτο. Κόψτε σχισμές ή σχήματα σε πολλά σημεία στην κορυφή κρούστα.
Ψήστε για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και η κρούστα να ροδίσει. Καλύψτε την άκρη της κρούστας με λωρίδες αλουμινόχαρτου πλάτους 2 έως 3 ιντσών μετά τα πρώτα 15 έως 20 λεπτά ψησίματος για να αποφύγετε το υπερβολικό μαύρισμα. Ψύξτε σε σχάρα ψύξης τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές
- Το αλεύρι με τα φρέσκα μήλα μετατρέπει τους χυμούς τους σε μια παχύρρευστη, πικάντικη σάλτσα κατά το ψήσιμο. Ανακατέψτε το με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά πριν ρίξετε το μείγμα με τα μήλα.
- Για να φτιάξετε τη μηλόπιτα καραμέλας-πεκάν: αμέσως αφού βγάλετε την πίτα από το φούρνο, περιχύστε με 1/3 φλιτζάνι επικάλυψη παγωτού καραμέλας. Πασπαλίζουμε με 2 έως 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα πεκάν.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube