Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηλόπιτα: Η συνταγή της γιαγιάς για την πιο λαχταριστή μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Η συνταγή της γιαγιάς για την πιο λαχταριστή μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που μας θυμίζει τις οικογενειακές στιγμές και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για μια νόστιμη μηλόπιτα.

Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που μας θυμίζει τις οικογενειακές στιγμές και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για μια νόστιμη μηλόπιτα.

Υλικά:

  • 4-5 μήλα (προτιμήστε κόκκινα μήλα)
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Μηλων: Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τα με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα. Αφήστε τα στην άκρη για 20 λεπτά.
  2. Φτιάξτε τη Ζύμη: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και το αυγό και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Συναρμολόγηση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίξτε το πρώτο μέρος σε φύλλο και τοποθετήστε το σε μια ταρτιέρα. Γεμίστε με τα προετοιμασμένα μήλα και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Κάντε τρυπούλες για να βγει ο ατμός.
  4. Ψήσιμο: Ψήστε την πίτα για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Σερβίρισμα: Αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα.

Αυτή η μηλόπιτα της γιαγιάς είναι ιδανική για κάθε περίσταση και θα φέρει την αίσθηση του σπιτιού σε κάθε μπουκιά!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φθινοπωρινή διατροφή: Τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Πώς να απολαύσετε την φθινοπωρινή εποχή;

Υπέροχη μηλόπιτα με λάδι

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σωστή διατροφή: Πώς επηρεάζει την υγεία και την ευεξία μετά τον τοκετό;

Σωστή διατροφή: Η περίοδος μετά τον τοκετό, γνωστή και ως τέταρτο τρίμηνο, είναι μια κρίσιμη φάση για τις νέες μητέρες, καθώς αναρρώνουν από τον τοκετό και προσαρμόζονται στη ζωή με το νεογέννητο.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν περισσότερο από ανεπάρκεια μαγνησίου;

Έλλειψη μαγνησίου: Η ανεπάρκεια μαγνησίου είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει πολλούς ανθρώπους, ειδικά όσους υποφέρουν από πεπτικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις ή δεν ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

Πολύτιμος σύμμαχος για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2

Κόλιανδρος οφέλη: Ο κόλιανδρος μπορεί να είναι πολύτιμος σύμμαχος για τους διαβητικούς, χάρη στις ιδιότητές του στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην προαγωγή της υγείας της καρδιάς και στη βελτίωση της πέψης.

Ακολουθώντας αυτές τις βασικές αρχές διατροφής

Υγιεινή διατροφή: Οι βασικές αρχές της διατροφής αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας. Η καλή διατροφή συνδυάζει την ισορροπημένη πρόσληψη των σωστών θρεπτικών

Τι είναι το κεφίρ και πώς μας ωφελεί 

Κεφίρ οφέλη: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κεφίρ βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι τα κύτταρα από τη φθορά και τη γήρανση.

Σπόροι σουσαμιού: Ποιες κατηγορίες ατόμων πρέπει να τους αποφεύγουν;

Σπόροι σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού είναι μικρές, θρεπτικές επιλογές γεμάτες οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχουν υγιεινά λίπη, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Close Icon