Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηλόπιτα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μηλόπιτα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μηλόπιτα: Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.



Ψάχνετε να δημιουργήσετε ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο γλυκό; Σας έχουμε την λύση! Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Το τραγανό φύλλο, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα των μήλων, σαγηνεύουν τον ουρανίσκο σας και σας προκαλούν να φάτε κι άλλο.


Μηλόπιτα στη στιγμή

Συστατικά συνταγής:

  • Ζύμη για πίτα με διπλή κρούστα
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 6 έως 7 φλιτζάνια μήλα τάρτας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Προαιρετικά:  χοντρή ζάχαρη, αλεσμένη κανέλα, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας

Παρασκευή συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτουμε τη μισή ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας.  Βάζουμε στο ψυγείο κατά την προετοιμασία της γέμισης. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε μείγμα ζάχαρης.
Τυλίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας. Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.  Κόβουμε τις σχισμές στην κορυφή. Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός. Αλείφουμε πάνω από την κρούστα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη  και τριμμένη κανέλα.


Ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για 60-70 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να αφρίσει η γέμιση, σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο μέχρι τη μέση αν η κρούστα αρχίσει να σκουραίνει πολύ. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό και σάλτσα καραμέλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Η θρεπτική αξία του μήλου

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε στο πρωινό

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon