Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηλόπιτα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μηλόπιτα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μηλόπιτα: Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.


Ψάχνετε να δημιουργήσετε ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο γλυκό; Σας έχουμε την λύση! Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Το τραγανό φύλλο, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα των μήλων, σαγηνεύουν τον ουρανίσκο σας και σας προκαλούν να φάτε κι άλλο.

Μηλόπιτα στη στιγμή

Συστατικά συνταγής:

  • Ζύμη για πίτα με διπλή κρούστα
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 6 έως 7 φλιτζάνια μήλα τάρτας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Προαιρετικά:  χοντρή ζάχαρη, αλεσμένη κανέλα, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας

Παρασκευή συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτουμε τη μισή ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας.  Βάζουμε στο ψυγείο κατά την προετοιμασία της γέμισης. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε μείγμα ζάχαρης.
Τυλίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας. Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.  Κόβουμε τις σχισμές στην κορυφή. Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός. Αλείφουμε πάνω από την κρούστα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη  και τριμμένη κανέλα.


Ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για 60-70 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να αφρίσει η γέμιση, σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο μέχρι τη μέση αν η κρούστα αρχίσει να σκουραίνει πολύ. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό και σάλτσα καραμέλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Η θρεπτική αξία του μήλου

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε στο πρωινό

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon