Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηλόξυδο Χρήση: Συχνά λάθη στη χρήση του

Μηλόξυδο Χρήση: Συχνά λάθη στη χρήση του

Μηλόξυδο Χρήση: Το μηλόξυδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, υπό την προϋπόθεση να λαμβάνεται με τον σωστό τρόπο. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα συχνά λάθη στη χρήση του μηλόξυδου, καθώς και τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία σας.

Το πίνετε σκέτο: Μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς και να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Αν το πίνετε όμως αδιάλυτο, μπορεί να προκληθούν βλάβες στον οισοφάγο και το στομάχι λόγω της οξύτητάς του. Οι ειδικοί συνιστούν να διαλύετε ένα μέρος μηλόξυδου σε δέκα μέρη νερού.

Το πίνετε αμέσως μετά το φαγητό: Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη από την κατανάλωση του μηλόξυδου πρέπει να το πίνετε με άδειο στομάχι και να περιμένετε 20 λεπτά για να γίνει η χώνεψη. Ο λόγος είναι ότι κάποιες τροφές καθιστούν το μηλόξυδο λιγότερο αποτελεσματικό.

Το εισπνέετε: Αποφεύγετε τις εισπνοές με μηλόξυδο, καθώς μπορεί να βλάψετε τους πνεύμονές σας.

Το κρατάτε στο στόμα: Ακόμη και όταν είναι αραιωμένο, το μηλόξυδο είναι εξαιρετικά όξινο και μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας. Μην το πίνετε από ποτήρι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε καλαμάκι, ώστε να έρχεται σε όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή με τη στοματική κοιλότητα. Αποφεύγετε επίσης το βούρτσισμα των δοντιών για 30 λεπτά μετά την κατανάλωση μηλόξυδου.

Πίνετε πολύ: Μην ξεκινάτε με μεγάλες ποσότητες μηλόξυδου, καθώς μπορεί να σας προκαλέσει ενοχλήσεις στο στομάχι ή αίσθημα καύσου. Για αρχή, μην υπερβαίνετε τις δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά που πίνετε διάλυμα μηλόξυδου.

Πριν τον ύπνο: Αν πιείτε μηλόξυδο πριν πάτε για ύπνο, υπάρχει ο κίνδυνος παλινδρόμησης. Ακόμη και αραιωμένο, το μηλόξυδο μπορεί να βλάψει τον οισοφάγο όταν είστε ξαπλωμένοι. Περιμένετε 30 λεπτά αφού το πιείτε και μετά ξαπλώστε στο κρεβάτι.

Έχετε ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού: Το μηλόξυδο γενικά ωφελεί την υγεία του πεπτικού, όχι όμως σε όλους. Για παράδειγμα,  όσοι έχουν ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή και έλκη στο εσωτερικό βλεννογόνο του στομάχου), πρέπει να το αποφεύγουν, καθώς είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάστασή τους.

Το βάζετε αδιάλυτο στην επιδερμίδα σας: Είτε το χρησιμοποιείτε για την αντιμετώπιση της ακμής και της πιτυρίδας, είτε ως τονωτική λοσιόν, είναι σημαντικό να μην το βάζετε απευθείας στο δέρμα πριν το αραιώσετε με νερό. Η παρατεταμένη έκθεση στην οξύτητα του μηλόξυδου, μπορεί να σκοτώσει τα κύτταρα της επιδερμίδας, να τη διαβρώσει και να προκαλέσει εγκαύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε τροφές που δρουν λιποδιαλυτικά

Το Μηλόξυδο με τα 5 οφέλη για την υγεία και την επιδερμίδα

Απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τα σημάδια στο πρόσωπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon