Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μήλο: Ποια είναι τα οφέλη του χυμού μήλου;

Μήλο: Ποια είναι τα οφέλη του χυμού μήλου;

Μήλο: Ο χυμός μήλου θεωρείται ένα από τα υγιεινά ποτά φρούτων με πολυάριθμα οφέλη. Αυτός ο ευπροσάρμοστος χυμός φρούτων περιέχει πολλές φυτικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.


Ο χυμός μήλου μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών παθήσεων με το ευρύ φάσμα των θρεπτικών ιδιοτήτων του. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οφέλη για την υγεία του χυμού μήλου

1. Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς. Τα μήλα είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ενώσεων, όπως οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή, που είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς. Μια μελέτη αναφέρει ότι οι πολυφαινόλες μπορεί να εμποδίσουν την κακή (LDL) χοληστερόλη να οξειδωθεί και να συσσωρευτεί στις αρτηρίες . Η κατανάλωση χυμού μήλου παρουσιάζει αντιοξειδωτικά αποτελέσματα και μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Santa Catarina διαπίστωσε ότι η πρόσληψη χυμού μήλου βελτίωσε την υπεροξείδωση των λιπιδίων και την αντιοξειδωτική κατάσταση στον ορό του αίματος. Ο χυμός μήλου είναι πλούσιος σε κάλιο. Το ορυκτό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Το κάλιο είναι ένα αγγειοδιασταλτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες στα αιμοφόρα αγγεία και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

2. Μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του άσθματος Ο χυμός μήλου έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος. Ο χυμός φρούτων είναι γνωστό ότι προλαμβάνει τις κρίσεις άσθματος. Επιπλέον, οι πολυφαινόλες στον χυμό παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της υγείας των πνευμόνων και στη μείωση του κινδύνου πνευμονικών παθήσεων. Έχει αποδειχθεί από την τελευταία έρευνα ότι τα άτομα που καταναλώνουν χυμό μήλου σε τακτική βάση μπορεί να έχουν καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων .

3. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους Τα μήλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, καροτενοειδή και διαιτητικές ίνες. Η κατανάλωση χυμού μήλου μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Ισφαχάν διαπίστωσε ότι οι πολυφαινόλες των μήλων είχαν ιδιότητες κατά της παχυσαρκίας. Πειράματα σε ζώα και ανθρώπους δείχνουν ότι η πρόσληψη μήλων σε διαφορετικές μορφές μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους σε υπέρβαρα άτομα. Τα μήλα είναι καλές πηγές φλαβονοειδών. Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων με φλαβονοειδή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους.

4. Μπορεί να έχει αντικαρκινικό δυναμικό Τα φλαβονοειδή και τα φαινολικά οξέα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκων και καρκινικών κυττάρων. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο διαπίστωσε ότι η παρουσία ορισμένων φυτοχημικών και αντιοξειδωτικών στα μήλα μπορεί να δράσει κατά της καρκινογένεσης. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες σε αυτή τη γραμμή για την εξαγωγή περαιτέρω συμπερασμάτων. Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση ενός ή περισσότερων μήλων ή του χυμού τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και του παχέος εντέρου.

5. Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου Ο χυμός μήλου μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Τα πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά στον χυμό μήλου μπορεί να μειώσουν την απόπτωση των νευρώνων (θάνατος των εγκεφαλικών κυττάρων). Μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Τα αντιοξειδωτικά έχουν περισσότερες δυνατότητες να δράσουν κατά των καρκινικών κυττάρων και να αποτρέψουν τη βλάβη από το οξειδωτικό στρες. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης-Λόουελ διαπίστωσε ότι ο χυμός μήλου μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα συμπεριφοράς σε άτομα με μέτριο έως αργό στάδιο Αλτσχάιμερ.

6. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος Η παρουσία βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών στον χυμό μήλου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος. Ορισμένα ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι αυτός ο χυμός χρησιμοποιείται ευρέως σε φυσικές θεραπείες για τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με το δέρμα όπως φλεγμονή του δέρματος, κνησμός, δερματικές μολύνσεις, σκασμένο δέρμα και ρυτίδες. Οι πολυφαινόλες στον χυμό μήλου μπορεί να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση.

7. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ματιών Τα μήλα (και ο χυμός τους) είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στη βελτίωση της όρασης και αποτρέπει τις οφθαλμικές διαταραχές .

8. Μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος Ο χυμός μήλου είναι πλούσιος σε μηλικό οξύ. Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να προάγει τη λειτουργία του ήπατος. Ο χυμός μπορεί επίσης να διεγείρει την ούρηση και αυτό μπορεί επίσης να προάγει την υγεία του ήπατος. Η αλκαλικότητα στα μήλα βοηθά στον καθαρισμό των τοξινών/υποπροϊόντων από το συκώτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια βατόμουρα είναι πιο υγιεινά, τα φρέσκα ή τα κατεψυγμένα;

Διαδεδομένες διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Η γιόγκα ανακουφίζει τον πόνο & τα συμπτώματα κατάθλιψης

Η πάθηση που σχετίζεται με τα συχνά μεσημεριανά naps

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon