Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηδέν θρεπτική αξία, υψηλός βαθμός τοξικότητας

Μηδέν θρεπτική αξία, υψηλός βαθμός τοξικότητας

Υπάρχουν κάποιες τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα μας.

Όπως τα αναψυκτικά… Στην Ελλάδα καταναλώνονται 300.000.000 λίτρα αναψυκτικών τον χρόνο και στις ΗΠΑ ο μέσος πολίτης καταναλώνει ετησίως 220 λίτρα αναψυκτικά. Τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη (κάθε κουτάκι περιέχει 10 κουταλάκια ζάχαρη και αυτό αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης. Μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη, καρδιακά νοσήματα, παχυσαρκία), φωσφορικό οξύ (επηρεάζει την χρήση του ασβεστίου από τον οργανισμό και επιδεινώνει την υγεία των οστών, των δοντιών), ασπαρτάμη (με 92 παρενέργειες που συνδέονται με όγκους στον εγκέφαλο, συγγενείς ανωμαλίες, διαβήτη, συναισθηματικές διαταραχές, επιληπτικές κρίσεις) και καφεΐνη (προκαλεί αϋπνία, αρρυθμίες, υπέρταση).

«Επικίνδυνα» για την υγεία είναι και τα τρανς λιπαρά οξέα (μαργαρίνες –φυτικά βούτυρα). Πρόκειται για φυτικά έλαια που έχουν επεξεργαστεί ώστε να έχουν στερεά μορφή, όπως το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι «προϊόντα» που δεν υπάρχουν στη φύση κι έτσι ο οργανισμός δυσκολεύεται να τα επεξεργαστεί. Σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ αρκούν 7 γραμμάρια την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος για καρδιακό επεισόδιο κατά 50%. Επίσης αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη, για χοληστερίνη, για καρκίνο. Τα τρανς λιπαρά βρίσκονται σε μείγματα για γλυκά, σε σνακ δημητριακών, σε τσιπς και κράκερ, σε fast food, σε κατεψυγμένα μαγειρεμένα φαγητά, σε μαργαρίνες, σε μη γαλακτοκομικές κρέμες, σε συσκευασμένα κέικ, ντόνατ και πίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon