Πώς σας φαίνεται ένα ελαφρώς αλμυρό κοκτέιλ που χρησιμοποιεί κόκκινες πιπεριές για να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον βάθος γεύσης;
Σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις και αναζητάτε πάντοτε νέους γευστικούς συνδυασμούς που θα σας ενθουσιάσουν, εκπλήσσοντας τον ουρανίσκο σας από την πρώτη μπουκιά… ή από την πρώτη γουλιά; Πώς σας φαίνεται ένα ελαφρώς αλμυρό κοκτέιλ που χρησιμοποιεί κόκκινες πιπεριές για να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον βάθος γεύσης;
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
- 25 ml χυμό λάιμ
- 25 ml Cocci Rosa ή οποιοδήποτε άλλο αρωματισμένο κρασί
- 50 ml τεκίλα εμποτισμένη με πιπεριά
Μέθοδος παρασκευής
Για να φτιάξετε την τεκίλα με εμποτισμένη πιπεριά
- Αφαιρέστε το στέλεχος και το κουκούτσι από μια πιπεριά. Χρησιμοποιήστε τη σάρκα για να φτιάξετε το αγαπημένο σας πιάτο και κρατήστε το στέλεχος, το κουκούτσι και τους σπόρους για την τεκίλα.
- Ψήνουμε το στέλεχος και το κουκούτσι στο φούρνο στους 160°C για 30 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίξτε ένα μπουκάλι τεκίλα πάνω από το ψημένο πιπέρι και αφήστε το στο ψυγείο να εμποτιστεί όλη τη νύχτα. Στραγγίστε το υγρό σε ένα μπουκάλι. Αυτό θα κάνει 14 ποτά.
- Για να φτιάξετε το κοκτέιλ, τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα shaker και γεμίστε το shaker με πάγο. Ανακινήστε δυνατά.
- Περιχύνουμε ένα ποτήρι με αλάτι και πάπρικα, ρίχνουμε το κοκτέιλ και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube