Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μη αμυλούχες τροφές: Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χωρίς σάκχαρα ή άμυλο

Μη αμυλούχες τροφές: Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χωρίς σάκχαρα ή άμυλο

Μη αμυλούχες τροφές: Οι πιο υγιεινές πηγές πρωτεΐνης χωρίς σάκχαρα ή άμυλο είναι χαμηλές σε ανθυγιεινά λιπαρά και χοληστερόλη.


Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της υγείας των μυών και άλλων ιστών του σώματος και ο μέσος ενήλικας χρειάζεται τουλάχιστον 0,4 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για κάθε κιλό σωματικού βάρους. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας, επειδή η πρωτεΐνη είναι ένα χορταστικό θρεπτικό συστατικό, αλλά οι υδατάνθρακες όπως τα σάκχαρα και τo άμυλo προσθέτουν θερμίδες. Οι πιο υγιεινές πηγές πρωτεΐνης χωρίς σάκχαρα ή άμυλο είναι χαμηλές σε ανθυγιεινά λιπαρά και χοληστερόλη.

  • Μοσχάρι και Χοιρινό κρέας

Το βοδινό και το χοιρινό κρέας δεν περιέχουν υδατάνθρακες και μια μερίδα μπορεί να έχει έως και 29 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα λιπαρά κομμάτια βοείου και χοιρινού κρέατος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Ένας υγιής ενήλικας σε δίαιτα 2.000 θερμίδων δεν πρέπει να καταναλώνει περισσότερα από 22 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών την ημέρα. Επιλέξτε εξαιρετικά άπαχο μοσχαρίσιο κιμά ή κόψτε το λίπος από το βοδινό ή χοιρινό κρέας σας πριν το μαγειρέψετε.

  • Πουλερικά

Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα δεν έχουν ζάχαρη ή άμυλο και είναι καλές πηγές πρωτεΐνης. Μια μερίδα στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας έχει 25 έως 27 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επιπλέον, το στήθος κοτόπουλου και γαλοπούλας έχουν λιγότερο από 1 γραμμάριο κορεσμένου λίπους ανά μερίδα.

  • Θαλασσινά

Μια μερίδα καβούρι έχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, οι γαρίδες έχουν 17 γραμμάρια πρωτεΐνης και οι σαρδέλες, ο σολομός, ο τόνος, ο μπακαλιάρος έχουν 19 έως 24 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Τα θαλασσινά είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά παρέχουν υγιή για την καρδιά λιπαρά ωμέγα-3 οξέα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα σας και τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

  • Αυγά

Όλη η πρωτεΐνη ενός αυγού βρίσκεται στο ασπράδι του αυγού και τα ασπράδια είναι χωρίς λίπος και χωρίς χοληστερόλη. Ένας μεγάλος κρόκος αυγού περιέχει 186 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης και καθόλου πρωτεΐνη. Η διατροφική χοληστερόλη αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Οι υγιείς ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 300 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης την ημέρα και το πολύ τέσσερις κρόκους αυγών την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η δυναμική των αμυλούχων τροφίμων

Τροφές με άμυλο: Πολύτιμο μέρος μιας υγιεινής διατροφής όταν καταναλώνονται με μέτρο

Ιδέες γευμάτων για υγιεινή διατροφή χωρίς άμυλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon