Μεθυσμένο μπισκότο: Ένα υπέροχο επιδόρπιο από την Γκουανταλαχάρα είναι αυτό εδώ το παντεσπάνι με σιρόπι και αλκοόλ!
Όταν μιλάμε για μεθυσμένο μπισκότο, για όσους δεν ξέρουν, μιλάμε για ένα παντεσπάνι που είναι μουλιασμένο σε σιρόπι με λίγο αλκοόλ. Ένα επιδόρπιο που έχει γίνει σύμβολο της ισπανικής και λατινοαμερικανικής γαστρονομίας. Λόγω της γεύσης τους, έχουν επιτυχία όπου κι αν πάνε. Μάθετε να τα φτιάχνετε! Η προετοιμασία αυτού του γλυκού ξεκίνησε το 1880, όταν ο Antonio Hernando Guajardo εγκαταστάθηκε στη Guadalajara.
Εκεί άνοιξε τη δική του καφετέρια σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ανάμεσα στον καφέ και άλλα ροφήματα και γλυκά, άρχισαν να προσφέρουν αλκοολούχα μπισκότα στο μενού τους, το οποίο σύντομα έγινε ένα από τα επιδόρπια αστέρια του τόπου. Από τότε, η συνταγή έχει περάσει από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα και γύρω στη 1 το μεσημέρι, ξεκίνησαν να αναζητήσουν το μυστικό αυτού του ζουμερού κέικ.
Υλικά προετοιμασίας
- 2 ασπράδια αυγών σφιχτά
- 5 ολόκληρα αυγά
- 300 γρ ζάχαρη
- 125 γρ αλεύρι
- 400 γρ ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 100 ml λικέρ κονιάκ
- 200 ml λευκό κρασί
- κανέλα
Οδηγίες παρασκευής
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο.
- Προσθέτουμε τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε με τη βοήθεια κουταλιού ή κουτάλας.
- Αδειάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180º για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε σε μέτρια ή μικρά κομμάτια.
- Κάντε τα ένα μείγμα μπάνιου και όταν είναι έτοιμα αναποδογυρίστε τα κομμάτια του κέικ και αφήστε τα να μουλιάσουν καλά
- Αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και σουρώνουμε.
- Τέλος, πασπαλίστε από πάνω λίγη κανέλα και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube