Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεταβολισμός – διατροφή: Τα τρόφιμα που μπλοκάρουν την απώλεια βάρους

Μεταβολισμός – διατροφή: Τα τρόφιμα που μπλοκάρουν την απώλεια βάρους

Μεταβολισμός - διατροφή: Ο μεταβολισμός είναι μία φυσική βιοχημική διαδικασία, κατά την οποία το σώμα μας μετατρέπει τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Επιπλέον, αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για την επίτευξη του στόχου που έχουμε σε σχέση με τη ζυγαριά.


Όσο πιο αποτελεσματικό λοιπόν, είναι το σώμα μας στην καύση των θερμίδων και τη μετατροπή τους σε ενέργεια, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να αυξήσουμε το βάρος μας και να προστεθούν κιλά στη ζυγαριά μας. Ωστόσο όταν αυτή η φυσική ικανότητα δε λειτουργεί στα μέγιστα, ή εν πάση περιπτώσει, όσο πιο αποτελεσματικά θα μπορούσε, το σώμα μας δεν είναι σε θέση να κάψει το ανεπιθύμητο λίπος. Και ένας από τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτή η επιβράδυνση είναι επειδή καταναλώνουμε τρόφιμα που καταστρέφουν το μεταβολισμό μας, καθώς με κάθε μπουκιά από αυτά, κάνουμε τον στόχο για απώλεια βάρους να απομακρύνεται.

Σίγουρα δεν αποτελεί μυστικό ότι τα ζυμαρικά, το ψωμί και οι πίτσες δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στις επιλογές μας όταν προσπαθούμε να διατηρήσουμε επίπεδη την κοιλιά μας. Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι και το να κλείνουμε την ημέρα μας με ένα ωραίο ποτήρι κρασί, μπορεί να είναι απολαυστικό, αλλά όλοι ξέρουμε, ή θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε καθημερινή βάση, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερα από ένα ποτά την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το μεταβολικό μας ρυθμό. Συνεπώς, δεν αρκεί μόνο να αποφεύγουμε κατεργασμένους υδατάνθρακες, άμυλο και γλουτένη, όταν θέλουμε να προσέξουμε λίγο παραπάνω.

Και επειδή όταν θέλουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας, θέλουμε να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο, ακολουθεί η λίστα των τροφίμων που φαίνεται ότι μπλοκάρουν την προσπάθειά μας για απώλεια κιλών.

Τα τρόφιμα που δε βοηθούν το μεταβολισμό μας είναι τα εξής:

  • Κατεργασμένα δημητριακά
  • Αλκοόλ
  • Τυποποιημένα προϊόντα
  • Χυμοί φρούτων
  • Αναψυκτικά
  • Junk food
  • Έτοιμα γεύματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

2 λαχταριστές σούπες που θα σε ζεστάνουν τον χειμώνα

Έρευνα δείχνει ότι στην απώλεια βάρους συμβάλλει η δίαιτα με βάση τα πράσινα

Μην εμπιστεύεστε τη θλίψη σας στο φαγητό της παρηγοριάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon