Μεσημεριανό τραπέζι: Οι γαρίδες με μπρόκολο και σκόρδο θα είναι το επόμενο γεύμα που θα προσθέσετε στο εβδομαδιαίο σας διατροφικό πρόγραμμα.
Οι γαρίδες μαγειρεύονται γρήγορα σε αυτή την εύκολη συνταγή με ένα δοχείο, καθιστώντας την ιδανική για πολυάσχολες μέρες της εβδομάδας. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή ρύζι.
Γαρίδες με μπρόκολο και σκόρδο στην κατσαρόλα
Συστατικά συνταγής:
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 6 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες, χωρισμένες
- 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
- ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
- 1 κιλό ωμές γαρίδες αποφλοιωμένες και ξεφλουδισμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για γεύση
Παρασκευή συνταγής:
Βήμα 1: Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την πιπεριά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι πολύ στεγνή, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 3 με 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και διατηρούμε ζεστό.
Βήμα 2: Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι. μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 3 έως 5 λεπτά. Επιστρέφουμε το μείγμα του μπρόκολου στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube