Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεσημεριανό τραπέζι: Πικάντικες γαρίδες με μπρόκολο στην κατσαρόλα

Μεσημεριανό τραπέζι: Πικάντικες γαρίδες με μπρόκολο στην κατσαρόλα

Μεσημεριανό τραπέζι: Οι γαρίδες με μπρόκολο και σκόρδο θα είναι το επόμενο γεύμα που θα προσθέσετε στο εβδομαδιαίο σας διατροφικό πρόγραμμα.


Οι γαρίδες μαγειρεύονται γρήγορα σε αυτή την εύκολη συνταγή με ένα δοχείο, καθιστώντας την ιδανική για πολυάσχολες μέρες της εβδομάδας. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή ρύζι.

Γαρίδες με μπρόκολο και σκόρδο στην κατσαρόλα

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 6 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες, χωρισμένες
  • 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 κιλό ωμές γαρίδες αποφλοιωμένες και ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για γεύση

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την πιπεριά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι πολύ στεγνή, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 3 με 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και διατηρούμε ζεστό.

Βήμα 2: Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι. μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 3 έως 5 λεπτά. Επιστρέφουμε το μείγμα του μπρόκολου στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας σωστές επιλογές φαγητού;

Προσθέστε τα θαλασσινά στη διατροφή σας!

Γρήγορες και εύκολες συνταγές χωρίς γλουτένη

Εύκολη γαριδόσουπα σε λίγα μόλις λεπτά

Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Close Icon