Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεσημεριανό: Δοκιμάστε σπανάκι με γλυκοπατάτες στο φούρνο

Μεσημεριανό: Δοκιμάστε σπανάκι με γλυκοπατάτες στο φούρνο

Μεσημεριανό: Εάν αναζητάτε κάποιο ουσιαστικό comfort φαγητό και οικονομικό, τότε αυτό το χορτοφαγικό πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή.



Εάν αναζητάτε κάποιο ουσιαστικό comfort φαγητό και οικονομικό, τότε αυτό το χορτοφαγικό πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή. Προσθέστε αρνίσια παϊδάκια για όσους επιθυμούν κρέας.


Σπανάκι με γλυκοπατάτες στο φούρνο

Συστατικά συνταγής:
300 ml μονή κρέμα (ή διπλή κρέμα για πραγματικά κρεμώδη υφή)
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
2 κλωναράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο
250 γρ σπανάκι κατεψυγμένο σε σακουλάκι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
βούτυρο, για άλειμμα
850 γραμμάρια γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (πάχους περίπου 3 mm)
25 γραμμάρια τριμμένο σκληρό τυρί, όπως τσένταρ, παρμεζάνα ή λαχανικά
2 αρνίσια παϊδάκια
λίγα κλαράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ανά μερίδα

Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και τα κλωναράκια μυρωδικών σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγά σιγά αφήνουμε να βράσουν λίγο πιο κάτω. Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να εμποτιστεί.

ΒΗΜΑ 2
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, περιχύνουμε με μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήνουμε να στραγγίξει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, στύβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

ΒΗΜΑ 3
Αλείφουμε γενναιόδωρα ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο και απλώνουμε τις μισές φέτες γλυκοπατάτας στον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση σπανάκι και μετά την υπόλοιπη πατάτα. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας, μέσα από μια σήτα για να φύγουν το σκόρδο και τα μυρωδικά και μετά πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 45-55 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

ΒΗΜΑ 4
Εν τω μεταξύ, αν σερβίρουμε τις μπριζόλες, ζεστάνετε μια σχάρα ή τηγάνι και ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το κλωνάρι μυρωδικών. Τρίβουμε τις μπριζόλες με λάδι και λίγο καρύκευμα, στη συνέχεια ψήνουμε ή τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αφήνουμε να ψηθεί και αν σερβίρουμε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε μία πεντανόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με τόνο!

Προφανή συμπτώματα διατροφικής διαταραχής που δεν πρέπει να αγνοείτε

Ποια λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη;

Καρκίνος μαστού: Πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon