Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελόπιτα: Ένα υγιεινό επιδόρπιο που αναδεικνύει διακριτικά την αγνή γεύση του μελιού

Μελόπιτα: Ένα υγιεινό επιδόρπιο που αναδεικνύει διακριτικά την αγνή γεύση του μελιού

Μελόπιτα: Το μέλι αποτελεί διατροφικό θησαυρό, χάρη στις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Αξίζει να το δοκιμάσετε σε ένα υγιεινό επιδόρπιο που γίνεται με υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι.


Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια αρεσκόμαστε σε γλυκά που αφορούν κυρίως την διεθνή κουζίνα, όπως cheesecake, profiterole, banoffee κ.λπ. Τι γίνεται, όμως, αν φτιάξουμε υγιεινά γλυκά με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας; Μία από τις πολύ αγαπημένες συνταγές και, αδίκως παραμελημένη, είναι η μελόπιτα. Είναι ένα επιδόρπιο που όμοιό του δεν θα έχεις ξαναφάει. Το κύριο συστατικό του είναι το μέλι. Το μέλι αποτελεί είναι ένα από τα πιο αγνά υλικά που υπάρχουν. Είναι πολύ θρεπτικό, χάρη στα σάκχαρα που περιέχει και αρκετά αρωματικό. Όμως, τι γεύση μπορεί να έχει το μέλι μας, αν το βάλουμε σε μία πίτα;

Η συνταγή της πιο νόστιμης μελόπιτας

Υλικά συνταγής:

  • Φύλλα κρούστας
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 2 ½ φλιτζάνια παχύρευστη κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή στέβια
  • 1/3 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ φλιτζάνι μέλι (120 ml)
  • 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη καστανή ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και να αρχίζει το μείγμα να πήζει.
4. Μόλις πάρει πλήρη βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
5. Στο μπολ με τα αυγά, προσθέστε από το κρεμώδες μείγμα που φτιάξαμε και ανακατέψτε σιγά-σιγά. Προσθέτουμε όλο το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
6. Προσθέτουμε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
7. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα κρούστας.
8. Ψήνουμε την πίτα για 40 -45 λεπτά. Θα είναι έτοιμη όταν θα τη δούμε να έχει φουσκώσει και να έχει ροδίσει από πάνω.
9. Βγάζουμε την πίτα μας από το φούρνο και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσει. Καθώς κάθεται εκεί, η πίτα θα σφίξει.
10. Έπειτα βάζουμε την πίτα στο ψυγείο να σφίξει πλήρως.
11. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω θαλασσινό αλάτι και να τη σερβίρουμε!

Η μελόπιτά μας είναι πανέτοιμη και πεντανόστιμη! Όλο το σπίτι σου θα ευωδιάσει από το μέλι και τη καραμέλα που θα έχει δημιουργηθεί! Είναι ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου. Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε σπιτικές μπάρες δημητριακών για θρεπτική και νόστιμη διατροφή

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό banoffee pie για να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon