Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελόπιτα: Ένα υγιεινό επιδόρπιο που αναδεικνύει διακριτικά την αγνή γεύση του μελιού

Μελόπιτα: Ένα υγιεινό επιδόρπιο που αναδεικνύει διακριτικά την αγνή γεύση του μελιού

Μελόπιτα: Το μέλι αποτελεί διατροφικό θησαυρό, χάρη στις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Αξίζει να το δοκιμάσετε σε ένα υγιεινό επιδόρπιο που γίνεται με υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι.



Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια αρεσκόμαστε σε γλυκά που αφορούν κυρίως την διεθνή κουζίνα, όπως cheesecake, profiterole, banoffee κ.λπ. Τι γίνεται, όμως, αν φτιάξουμε υγιεινά γλυκά με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας; Μία από τις πολύ αγαπημένες συνταγές και, αδίκως παραμελημένη, είναι η μελόπιτα. Είναι ένα επιδόρπιο που όμοιό του δεν θα έχεις ξαναφάει. Το κύριο συστατικό του είναι το μέλι. Το μέλι αποτελεί είναι ένα από τα πιο αγνά υλικά που υπάρχουν. Είναι πολύ θρεπτικό, χάρη στα σάκχαρα που περιέχει και αρκετά αρωματικό. Όμως, τι γεύση μπορεί να έχει το μέλι μας, αν το βάλουμε σε μία πίτα;


Η συνταγή της πιο νόστιμης μελόπιτας

Υλικά συνταγής:

  • Φύλλα κρούστας
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 2 ½ φλιτζάνια παχύρευστη κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή στέβια
  • 1/3 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ φλιτζάνι μέλι (120 ml)
  • 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη καστανή ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και να αρχίζει το μείγμα να πήζει.
4. Μόλις πάρει πλήρη βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
5. Στο μπολ με τα αυγά, προσθέστε από το κρεμώδες μείγμα που φτιάξαμε και ανακατέψτε σιγά-σιγά. Προσθέτουμε όλο το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
6. Προσθέτουμε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
7. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα κρούστας.
8. Ψήνουμε την πίτα για 40 -45 λεπτά. Θα είναι έτοιμη όταν θα τη δούμε να έχει φουσκώσει και να έχει ροδίσει από πάνω.
9. Βγάζουμε την πίτα μας από το φούρνο και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσει. Καθώς κάθεται εκεί, η πίτα θα σφίξει.
10. Έπειτα βάζουμε την πίτα στο ψυγείο να σφίξει πλήρως.
11. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω θαλασσινό αλάτι και να τη σερβίρουμε!

Η μελόπιτά μας είναι πανέτοιμη και πεντανόστιμη! Όλο το σπίτι σου θα ευωδιάσει από το μέλι και τη καραμέλα που θα έχει δημιουργηθεί! Είναι ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου. Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε σπιτικές μπάρες δημητριακών για θρεπτική και νόστιμη διατροφή

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό banoffee pie για να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon