Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελομακάρονα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Μια παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι πολύ διασκεδαστικά και είναι εξαιρετικά εθιστικά!



Τα μελομακάρονα είναι από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές στην Ελλάδα τις γιορτές των Χριστουγέννων με την έντονη σπιτική μυρωδιά τους γεμάτη γαρίφαλο, κανέλα και μοσχοκάρυδο να κάνουν κάθε σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα! Αυτά τα γλυκά μικρά ελληνικά μπισκότα μελιού (μελομακάρονα) ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι πολύ διασκεδαστικά και εθιστικά!


Συστατικά

Για τα μελομακάρονα

  • 150 g ψιλό σιμιγδάλι ( 5,3 ουγγιές , μισό φλιτζάνι )
  • 500 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό) ( 17,6 ουγγιές , 4 φλιτζάνια )
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού ( 3,5 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη ( 3,5 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 1 επίπεδη κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (σκόνη)
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 90 γραμμάρια νερό ( 3,2 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 125 g ελαιόλαδο ( 4,4 ουγγιές , 1/2 φλιτζάνι )
  • 125 g φυτικό/ηλιέλαιο ( 4,4 ουγκιές , 1/2 φλιτζάνι )
  • 50 γραμμάρια μέλι ( 1,8 ουγγιές , 3 κουταλιές της σούπας )
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Πώς να τα φτιάξετε

Το να φτιάξεις παραδοσιακά ελληνικά μελομακάρονα δεν είναι καθόλου δύσκολο, αλλά πρέπει να προσέξεις τις παρακάτω μικρές λεπτομέρειες.

  1. Μην καταπονείτε υπερβολικά τη ζύμη
  2. Βουτάμε πάντα τα ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι
  3. Χρησιμοποιήστε σιμιγδάλι στη ζύμη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μελομακάρονα

Όταν ετοιμάζετε τη ζύμη μελομακάρονα, είναι σημαντικό να μην την παρακάνετε . Αν ανακατέψετε τη ζύμη για πολλή ώρα, θα διαχωριστεί το λάδι από το μείγμα και θα προκύψει ένα μπισκότο που έχει πολύ λιπαρή γεύση. Απλά ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και η ζύμη να γίνει πραγματικά απαλή.

Βουτώντας τα μελομακάρονά σας στο σιρόπι

Το μυρωδάτο σιρόπι είναι το απόσταγμα των Μελομακάρονων. Για να βεβαιωθείτε ότι τα μελομακάρονά σας μουλιάζουν το σιρόπι μέχρι το τέλος, πρέπει να βυθίσετε τα καυτά μελομακάρονα, κατευθείαν από το φούρνο σε ένα κρύο σιρόπι ή σε θερμοκρασία δωματίου . Αυτό θα βοηθήσει τα μπισκότα να απορροφήσουν το σιρόπι και να γίνουν υγρά εσωτερικά.

Ξεκινήστε λοιπόν πάντα φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι σας . Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, το βγάζουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεκινήστε να φτιάχνετε τη ζύμη μελομακάρονα. Έτσι θα έχει κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμη η πρώτη σας παρτίδα μελομακάρονα.

Τέλος, θα πρέπει να μουλιάσεις τα μελομακάρονά σου στο σιρόπι για αρκετή ώρα για να μουλιάσει το σιρόπι.Αν σας αρέσουν τα ζουμερά και υγρά τα μελομακάρονά σας, αφήστε τα να απορροφήσουν λίγο ακόμα σιρόπι – 20 δευτερόλεπτα στο σιρόπι πρέπει να το κάνουν! Για να επιταχύνετε το ντύνισμα, ψήστε τα σε παρτίδες, ώστε όταν το ένα μαγειρεύει το άλλο να βυθιστεί στο σιρόπι μελιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο

5 πιθανά οφέλη της γλυκοπατάτας για την υγεία

Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon