Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελομακάρονα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Μια παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι πολύ διασκεδαστικά και είναι εξαιρετικά εθιστικά!


Τα μελομακάρονα είναι από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές στην Ελλάδα τις γιορτές των Χριστουγέννων με την έντονη σπιτική μυρωδιά τους γεμάτη γαρίφαλο, κανέλα και μοσχοκάρυδο να κάνουν κάθε σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα! Αυτά τα γλυκά μικρά ελληνικά μπισκότα μελιού (μελομακάρονα) ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι πολύ διασκεδαστικά και εθιστικά!

Συστατικά

Για τα μελομακάρονα

  • 150 g ψιλό σιμιγδάλι ( 5,3 ουγγιές , μισό φλιτζάνι )
  • 500 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό) ( 17,6 ουγγιές , 4 φλιτζάνια )
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού ( 3,5 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη ( 3,5 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 1 επίπεδη κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (σκόνη)
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 90 γραμμάρια νερό ( 3,2 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 125 g ελαιόλαδο ( 4,4 ουγγιές , 1/2 φλιτζάνι )
  • 125 g φυτικό/ηλιέλαιο ( 4,4 ουγκιές , 1/2 φλιτζάνι )
  • 50 γραμμάρια μέλι ( 1,8 ουγγιές , 3 κουταλιές της σούπας )
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Πώς να τα φτιάξετε

Το να φτιάξεις παραδοσιακά ελληνικά μελομακάρονα δεν είναι καθόλου δύσκολο, αλλά πρέπει να προσέξεις τις παρακάτω μικρές λεπτομέρειες.

  1. Μην καταπονείτε υπερβολικά τη ζύμη
  2. Βουτάμε πάντα τα ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι
  3. Χρησιμοποιήστε σιμιγδάλι στη ζύμη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μελομακάρονα

Όταν ετοιμάζετε τη ζύμη μελομακάρονα, είναι σημαντικό να μην την παρακάνετε . Αν ανακατέψετε τη ζύμη για πολλή ώρα, θα διαχωριστεί το λάδι από το μείγμα και θα προκύψει ένα μπισκότο που έχει πολύ λιπαρή γεύση. Απλά ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και η ζύμη να γίνει πραγματικά απαλή.

Βουτώντας τα μελομακάρονά σας στο σιρόπι

Το μυρωδάτο σιρόπι είναι το απόσταγμα των Μελομακάρονων. Για να βεβαιωθείτε ότι τα μελομακάρονά σας μουλιάζουν το σιρόπι μέχρι το τέλος, πρέπει να βυθίσετε τα καυτά μελομακάρονα, κατευθείαν από το φούρνο σε ένα κρύο σιρόπι ή σε θερμοκρασία δωματίου . Αυτό θα βοηθήσει τα μπισκότα να απορροφήσουν το σιρόπι και να γίνουν υγρά εσωτερικά.

Ξεκινήστε λοιπόν πάντα φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι σας . Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, το βγάζουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεκινήστε να φτιάχνετε τη ζύμη μελομακάρονα. Έτσι θα έχει κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμη η πρώτη σας παρτίδα μελομακάρονα.

Τέλος, θα πρέπει να μουλιάσεις τα μελομακάρονά σου στο σιρόπι για αρκετή ώρα για να μουλιάσει το σιρόπι.Αν σας αρέσουν τα ζουμερά και υγρά τα μελομακάρονά σας, αφήστε τα να απορροφήσουν λίγο ακόμα σιρόπι – 20 δευτερόλεπτα στο σιρόπι πρέπει να το κάνουν! Για να επιταχύνετε το ντύνισμα, ψήστε τα σε παρτίδες, ώστε όταν το ένα μαγειρεύει το άλλο να βυθιστεί στο σιρόπι μελιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο

5 πιθανά οφέλη της γλυκοπατάτας για την υγεία

Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon