Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελομακάρονα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Μια παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι πολύ διασκεδαστικά και είναι εξαιρετικά εθιστικά!


Τα μελομακάρονα είναι από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές στην Ελλάδα τις γιορτές των Χριστουγέννων με την έντονη σπιτική μυρωδιά τους γεμάτη γαρίφαλο, κανέλα και μοσχοκάρυδο να κάνουν κάθε σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα! Αυτά τα γλυκά μικρά ελληνικά μπισκότα μελιού (μελομακάρονα) ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι πολύ διασκεδαστικά και εθιστικά!

Συστατικά

Για τα μελομακάρονα

  • 150 g ψιλό σιμιγδάλι ( 5,3 ουγγιές , μισό φλιτζάνι )
  • 500 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό) ( 17,6 ουγγιές , 4 φλιτζάνια )
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού ( 3,5 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη ( 3,5 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 1 επίπεδη κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (σκόνη)
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 90 γραμμάρια νερό ( 3,2 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 125 g ελαιόλαδο ( 4,4 ουγγιές , 1/2 φλιτζάνι )
  • 125 g φυτικό/ηλιέλαιο ( 4,4 ουγκιές , 1/2 φλιτζάνι )
  • 50 γραμμάρια μέλι ( 1,8 ουγγιές , 3 κουταλιές της σούπας )
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Πώς να τα φτιάξετε

Το να φτιάξεις παραδοσιακά ελληνικά μελομακάρονα δεν είναι καθόλου δύσκολο, αλλά πρέπει να προσέξεις τις παρακάτω μικρές λεπτομέρειες.

  1. Μην καταπονείτε υπερβολικά τη ζύμη
  2. Βουτάμε πάντα τα ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι
  3. Χρησιμοποιήστε σιμιγδάλι στη ζύμη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μελομακάρονα

Όταν ετοιμάζετε τη ζύμη μελομακάρονα, είναι σημαντικό να μην την παρακάνετε . Αν ανακατέψετε τη ζύμη για πολλή ώρα, θα διαχωριστεί το λάδι από το μείγμα και θα προκύψει ένα μπισκότο που έχει πολύ λιπαρή γεύση. Απλά ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και η ζύμη να γίνει πραγματικά απαλή.

Βουτώντας τα μελομακάρονά σας στο σιρόπι

Το μυρωδάτο σιρόπι είναι το απόσταγμα των Μελομακάρονων. Για να βεβαιωθείτε ότι τα μελομακάρονά σας μουλιάζουν το σιρόπι μέχρι το τέλος, πρέπει να βυθίσετε τα καυτά μελομακάρονα, κατευθείαν από το φούρνο σε ένα κρύο σιρόπι ή σε θερμοκρασία δωματίου . Αυτό θα βοηθήσει τα μπισκότα να απορροφήσουν το σιρόπι και να γίνουν υγρά εσωτερικά.

Ξεκινήστε λοιπόν πάντα φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι σας . Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, το βγάζουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεκινήστε να φτιάχνετε τη ζύμη μελομακάρονα. Έτσι θα έχει κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμη η πρώτη σας παρτίδα μελομακάρονα.

Τέλος, θα πρέπει να μουλιάσεις τα μελομακάρονά σου στο σιρόπι για αρκετή ώρα για να μουλιάσει το σιρόπι.Αν σας αρέσουν τα ζουμερά και υγρά τα μελομακάρονά σας, αφήστε τα να απορροφήσουν λίγο ακόμα σιρόπι – 20 δευτερόλεπτα στο σιρόπι πρέπει να το κάνουν! Για να επιταχύνετε το ντύνισμα, ψήστε τα σε παρτίδες, ώστε όταν το ένα μαγειρεύει το άλλο να βυθιστεί στο σιρόπι μελιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο

5 πιθανά οφέλη της γλυκοπατάτας για την υγεία

Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon