Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελομακάρονα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Μια παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι πολύ διασκεδαστικά και είναι εξαιρετικά εθιστικά!


Τα μελομακάρονα είναι από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές στην Ελλάδα τις γιορτές των Χριστουγέννων με την έντονη σπιτική μυρωδιά τους γεμάτη γαρίφαλο, κανέλα και μοσχοκάρυδο να κάνουν κάθε σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα! Αυτά τα γλυκά μικρά ελληνικά μπισκότα μελιού (μελομακάρονα) ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι πολύ διασκεδαστικά και εθιστικά!

Συστατικά

Για τα μελομακάρονα

  • 150 g ψιλό σιμιγδάλι ( 5,3 ουγγιές , μισό φλιτζάνι )
  • 500 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό) ( 17,6 ουγγιές , 4 φλιτζάνια )
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού ( 3,5 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη ( 3,5 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 1 επίπεδη κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (σκόνη)
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 90 γραμμάρια νερό ( 3,2 ουγγιές , 1/3 φλιτζάνι )
  • 125 g ελαιόλαδο ( 4,4 ουγγιές , 1/2 φλιτζάνι )
  • 125 g φυτικό/ηλιέλαιο ( 4,4 ουγκιές , 1/2 φλιτζάνι )
  • 50 γραμμάρια μέλι ( 1,8 ουγγιές , 3 κουταλιές της σούπας )
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Πώς να τα φτιάξετε

Το να φτιάξεις παραδοσιακά ελληνικά μελομακάρονα δεν είναι καθόλου δύσκολο, αλλά πρέπει να προσέξεις τις παρακάτω μικρές λεπτομέρειες.

  1. Μην καταπονείτε υπερβολικά τη ζύμη
  2. Βουτάμε πάντα τα ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι
  3. Χρησιμοποιήστε σιμιγδάλι στη ζύμη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μελομακάρονα

Όταν ετοιμάζετε τη ζύμη μελομακάρονα, είναι σημαντικό να μην την παρακάνετε . Αν ανακατέψετε τη ζύμη για πολλή ώρα, θα διαχωριστεί το λάδι από το μείγμα και θα προκύψει ένα μπισκότο που έχει πολύ λιπαρή γεύση. Απλά ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και η ζύμη να γίνει πραγματικά απαλή.

Βουτώντας τα μελομακάρονά σας στο σιρόπι

Το μυρωδάτο σιρόπι είναι το απόσταγμα των Μελομακάρονων. Για να βεβαιωθείτε ότι τα μελομακάρονά σας μουλιάζουν το σιρόπι μέχρι το τέλος, πρέπει να βυθίσετε τα καυτά μελομακάρονα, κατευθείαν από το φούρνο σε ένα κρύο σιρόπι ή σε θερμοκρασία δωματίου . Αυτό θα βοηθήσει τα μπισκότα να απορροφήσουν το σιρόπι και να γίνουν υγρά εσωτερικά.

Ξεκινήστε λοιπόν πάντα φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι σας . Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, το βγάζουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεκινήστε να φτιάχνετε τη ζύμη μελομακάρονα. Έτσι θα έχει κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμη η πρώτη σας παρτίδα μελομακάρονα.

Τέλος, θα πρέπει να μουλιάσεις τα μελομακάρονά σου στο σιρόπι για αρκετή ώρα για να μουλιάσει το σιρόπι.Αν σας αρέσουν τα ζουμερά και υγρά τα μελομακάρονά σας, αφήστε τα να απορροφήσουν λίγο ακόμα σιρόπι – 20 δευτερόλεπτα στο σιρόπι πρέπει να το κάνουν! Για να επιταχύνετε το ντύνισμα, ψήστε τα σε παρτίδες, ώστε όταν το ένα μαγειρεύει το άλλο να βυθιστεί στο σιρόπι μελιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο

5 πιθανά οφέλη της γλυκοπατάτας για την υγεία

Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon