Υλικά:
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 κόκκινη πιπεριά (κατά προτίμηση φλωρίνης)
- 2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη (ξεπλυμένη)
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- 2 αυγά
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες:
- Προετοιμασία μελιτζανών: Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράσσουμε στη μέση, στη συνέχεια τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις ξεφλουδίζουμε.
- Σοτάρισμα λαχανικών: Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, ψιλοκομμένη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για για περίπου 5 λεπτά.
- Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ψημένη μελιτζάνα, το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού και πιπεριάς, την κάπαρη, τη φέτα, τα αυγά, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φρυγανιά μέχρι το μείγμα να μπορεί να πλάθεται.
- Πλάσιμο και τηγάνισμα: Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν όμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε τους μελιτζανοκεφτέδες ζεστούς, συνοδευόμενους από τζατζίκι ή άλλο ντιπ της αρεσκείας μας. Καλή απόλαυση!