Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μέλι: Ποια τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μελιού;

Μέλι: Ποια τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μελιού;

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης όταν λαμβάνεται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής.


Η κατανάλωση μελιού μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης όταν λαμβάνεται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Reviews. «Αυτά τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά επειδή το μέλι είναι περίπου 80% ζάχαρη», δήλωσε ο Tauseef Khan, ανώτερος ερευνητής στη μελέτη και ερευνητής στις επιστήμες της διατροφής στην Ιατρική Σχολή Temerty του Πανεπιστημίου του Τορόντο, σε δελτίο τύπου. «Δεν λέμε ότι πρέπει να αρχίσετε να πίνετε μέλι εάν αυτή τη στιγμή αποφεύγετε τη ζάχαρη», πρόσθεσε ο Khan.

Τι είναι ακριβώς το μέλι;

«Το μέλι είναι μια σύνθετη σύνθεση από σάκχαρα (κοινά και σπάνια), οργανικά οξέα, ένζυμα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, μέταλλα, βιταμίνες και βιοδραστικές ουσίες που παρασκευάζονται από τις μέλισσες από το νέκταρ των λουλουδιών», σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης. Το μέλι και η ζάχαρη είναι και τα δύο υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούνται από γλυκόζη και φρουκτόζη, αλλά το καθένα έχει διαφορετικά προφίλ θρεπτικών συστατικών, υφής και γεύσης, είπε η Emma Laing, PhD, RDN, στο Fox News Digital.

Είναι διευθύντρια διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Η υψηλή πρόσληψη ελεύθερων σακχάρων έχει συμβάλει στην αύξηση της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2 και των καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες. «Οι διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς συνιστούν να μην προέρχεται περισσότερο από το 10% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων από τη ζάχαρη — και αυτό περιλαμβάνει το μέλι», δήλωσε ο Laing.

Το μέλι μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, τη χοληστερόλη

Ερευνητές από το Τορόντο διεξήγαγαν μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 18 κλινικών δοκιμών που περιελάμβαναν πάνω από 1.100 συμμετέχοντες για να προσδιορίσουν την επίδραση του μελιού στους παράγοντες κινδύνου καρδιάς και μεταβολισμού, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της μελέτης. «Στη μελέτη μας, συνδυάσαμε αποτελέσματα από όλες τις ανθρώπινες δοκιμές που έγιναν σε μέλι που εξέτασαν μεταβολικές ασθένειες», είπε ο Khan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι ορισμένα φρούτα πιο υγιεινά από άλλα;

5 Λόγοι που χρειάζεται να προσθέσετε τα λαχανικά στη διατροφή σας

Γνωρίζατε ότι αυτές οι τροφές βοηθούν στην ενίσχυση της ορμόνης της ευτυχίας σας;

3 από τα σημαντικότερα οφέλη του μελιού για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon