Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μέλι Manuka: Ο χρυσός θησαυρός της φύσης με απίστευτες ιδιότητες

Μέλι Manuka: Ο χρυσός θησαυρός της φύσης με απίστευτες ιδιότητες

Μέλι Manuka: Το μέλι Manuka, που παράγεται από τις μέλισσες που επικονιάζουν τον θάμνο Manuka, ο οποίος είναι εγγενής στη Νέα Ζηλανδία, είναι γνωστό για τις μοναδικές του φαρμακευτικές ιδιότητες.


Το μέλι Manuka, που παράγεται από τις μέλισσες που επικονιάζουν τον θάμνο Manuka, ο οποίος είναι εγγενής στη Νέα Ζηλανδία, είναι γνωστό για τις μοναδικές του φαρμακευτικές ιδιότητες. Σε αντίθεση με το συνηθισμένο μέλι, το μέλι Manuka περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις μιας ένωσης που ονομάζεται μεθυλογλυοξάλη (MGO), η οποία του προσδίδει εξαιρετικά αντιβακτηριδιακά χαρακτηριστικά.

Ένα από τα κύρια οφέλη του μελιού Manuka είναι η ικανότητά του να καταπολεμά βακτήρια και μικρόβια. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό κατά ποικίλων παθογόνων μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Χρησιμοποιείται συχνά τοπικά για την επιτάχυνση της επούλωσης πληγών, εγκαυμάτων και ελκών, καθώς προάγει την αναγέννηση των ιστών και αποτρέπει τις μολύνσεις.

Το μέλι Manuka υποστηρίζει επίσης την υγεία του πεπτικού συστήματος. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, στην πρόληψη των ελκών στομάχου και στην εξισορρόπηση του εντερικού μικροβιώματος. Η κατανάλωσή του βοηθά επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Επιπλέον, το μέλι Manuka έχει ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, καθιστώντας το δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής, στην ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας και στη μείωση της φλεγμονής.

Συνολικά, το μέλι Manuka είναι ένας φυσικός θησαυρός με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, που το καθιστούν ξεχωριστό και ιδιαίτερα πολύτιμο τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική ευεξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ανίχνευση νοθευμένου μελιού χωρίς να ανοίξετε το βάζο

Γύρη μέλισσας ως φυσικό σούπερ φαγητό

Πρωινά ροφήματα που προάγουν την πέψη

Το μέλι μανούκα αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon