Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μέλι: Είναι η μελόπιτα το ιδανικό γλυκό για οικογενειακό τραπέζι;

Μέλι: Είναι η μελόπιτα το ιδανικό γλυκό για οικογενειακό τραπέζι;

Μέλι: Φτιάξτε ένα υπέροχο γλυκό με μέλι! Η μελόπιτα είναι ιδανικό επιδόρπιο για οικογενειακό τραπέζι.



Ψάχνετε να βρείτε μία γλυκιά συνταγή για να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας; Εδώ θα βρείτε τα υλικά για μία πεντανόστιμη μελόπιτα!


Μελόπιτα!

Συστατικά συνταγής:

  • σπιτική ζύμη πίτας που αγοράζεται στο ψυγείο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι αγνό μέλι
  • ⅓ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • ⅓ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • σαντιγί για γαρνίρισμα, προαιρετικά
  • μέλι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη της πίτας σύμφωνα με τη συνταγή και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Χρειαζόμαστε μόνο τη μισή ζύμη, οπότε παγώνουμε τη δεύτερη μισή για να τη χρησιμοποιούμε αργότερα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίγουμε την ζύμη της πίτας για να χωρέσει ένα ταψί για πίτα 9 ιντσών. Τοποθετούμε σε πιάτο για πίτα. Κόβουμε κάθε περίσσεια κατά μήκος των άκρων. Τραβάμε τις άκρες με τα ακροδάχτυλα. Τρυπάμε τον πάτο της κρούστας με ένα πιρούνι. Στρώνουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε με βαράκια για πίτα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάρη και το λαδόχαρτο. Ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
    Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν στον ατμό.
  • Χτυπάμε τα αυγά, το μέλι, τις ζάχαρες, το καλαμποκάλευρο, τη βανίλια και το αλάτι μαζί σε ένα μεσαίο μπολ.

  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα και να κολλήσει στο κουτάλι, περίπου 8 λεπτά.
  • Γυρίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς. Αδειάζουμε την παχύρρευστη κρέμα μέσα από ένα διχτυωτό κόσκινο στη ζεστή κρούστα της πίτας και ψήνετε για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να παραμένει κουνημένο.
    Ψύγουμε εντελώς σε μια σχάρα, περίπου 2 ώρες. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο να σερβίρουμε.
    Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε από πάνω σαντιγί και λίγο μέλι αν θέλουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικές και εύκολες μπάρες με granola

Έχουν αυξηθεί οι ποσότητες των επεξεργασμένων τροφίμων στην Αμερική

Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Η καλύτερη δίαιτα για τον εγκέφαλό σας για κάθε ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon