Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μέλι: Είναι η μελόπιτα το ιδανικό γλυκό για οικογενειακό τραπέζι;

Μέλι: Είναι η μελόπιτα το ιδανικό γλυκό για οικογενειακό τραπέζι;

Μέλι: Φτιάξτε ένα υπέροχο γλυκό με μέλι! Η μελόπιτα είναι ιδανικό επιδόρπιο για οικογενειακό τραπέζι.


Ψάχνετε να βρείτε μία γλυκιά συνταγή για να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας; Εδώ θα βρείτε τα υλικά για μία πεντανόστιμη μελόπιτα!

Μελόπιτα!

Συστατικά συνταγής:

  • σπιτική ζύμη πίτας που αγοράζεται στο ψυγείο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι αγνό μέλι
  • ⅓ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • ⅓ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • σαντιγί για γαρνίρισμα, προαιρετικά
  • μέλι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη της πίτας σύμφωνα με τη συνταγή και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Χρειαζόμαστε μόνο τη μισή ζύμη, οπότε παγώνουμε τη δεύτερη μισή για να τη χρησιμοποιούμε αργότερα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίγουμε την ζύμη της πίτας για να χωρέσει ένα ταψί για πίτα 9 ιντσών. Τοποθετούμε σε πιάτο για πίτα. Κόβουμε κάθε περίσσεια κατά μήκος των άκρων. Τραβάμε τις άκρες με τα ακροδάχτυλα. Τρυπάμε τον πάτο της κρούστας με ένα πιρούνι. Στρώνουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε με βαράκια για πίτα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάρη και το λαδόχαρτο. Ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
    Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν στον ατμό.
  • Χτυπάμε τα αυγά, το μέλι, τις ζάχαρες, το καλαμποκάλευρο, τη βανίλια και το αλάτι μαζί σε ένα μεσαίο μπολ.

  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα και να κολλήσει στο κουτάλι, περίπου 8 λεπτά.
  • Γυρίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς. Αδειάζουμε την παχύρρευστη κρέμα μέσα από ένα διχτυωτό κόσκινο στη ζεστή κρούστα της πίτας και ψήνετε για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να παραμένει κουνημένο.
    Ψύγουμε εντελώς σε μια σχάρα, περίπου 2 ώρες. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο να σερβίρουμε.
    Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε από πάνω σαντιγί και λίγο μέλι αν θέλουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικές και εύκολες μπάρες με granola

Έχουν αυξηθεί οι ποσότητες των επεξεργασμένων τροφίμων στην Αμερική

Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Η καλύτερη δίαιτα για τον εγκέφαλό σας για κάθε ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon