Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεξικό ρύζι: Νοστιμιά και απόλαυση στο μεξικάνικο ρύζι με πιλάφι 

Μεξικό ρύζι: Νοστιμιά και απόλαυση στο μεξικάνικο ρύζι με πιλάφι 

Μεξικό ρύζι: Αυτό το μεξικάνικο πιλάφι με ρύζι είναι ένα ευέλικτο πιάτο που συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από πιάτα εμπνευσμένα από το Μεξικό. Μπορεί να σερβιριστεί με tacos, enchiladas, burritos ή ψητά κρέατα.


Το μεξικάνικο πιλάφι με ρύζι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει τις παραδοσιακές μεξικανικές γεύσεις με την κλασική τεχνική μαγειρέματος του  πιλαφιού. Αυτή η συνταγή είναι εύκολο να γίνει και είναι το τέλειο συνοδευτικό για οποιοδήποτε γεύμα εμπνευσμένο από το Μεξικό.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι μακρόκοκο λευκό ρύζι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα (14,5 oz) ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  2. Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι και φρυγανίστε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ρύζι, περίπου 5 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε τις ντομάτες σε κύβους, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά στον ατμό.
  6. Αφράτε το ρύζι με ένα πιρούνι και γαρνίρετε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο κόλιαντρο πριν το σερβίρετε.

Αυτό το μεξικάνικο πιλάφι με ρύζι είναι ένα ευέλικτο πιάτο που συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από πιάτα εμπνευσμένα από το Μεξικό. Μπορεί να σερβιριστεί με tacos, enchiladas, burritos ή ψητά κρέατα. Ο συνδυασμός γεύσεων από τις ντομάτες, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι δίνουν σε αυτό το πιάτο μια πλούσια και δυνατή γεύση που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να τραγουδήσουν. Την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε ένα γευστικό συνοδευτικό για να συμπληρώσετε το μεξικάνικο γεύμα σας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για πιλάφι με μεξικάνικο ρύζι. Είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένα νέο αγαπημένο στο ρεπερτόριο των συνταγών σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι χοιρινού για να το κάνετε στα κάρβουνα;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε αγριογούρουνο;

Τι μπορείτε να φτιάξετε αν έχετε μόνο καρότα κοτόπουλο και ντομάτες;

Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για σπανακόρυζο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon