Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεξικάνικο υγιεινό: Ποιο μεξικάνικο είδος φαγητού είναι το πιο υγιεινό και γιατί;

Μεξικάνικο υγιεινό: Ποιο μεξικάνικο είδος φαγητού είναι το πιο υγιεινό και γιατί;

Μεξικάνικο υγιεινό: Όσον αφορά τη μεξικάνικη κουζίνα, υπάρχουν πολλές νόστιμες επιλογές, αλλά ορισμένα πιάτα ξεχωρίζουν ως πιο υγιεινές επιλογές λόγω του διατροφικού τους περιεχομένου και των μεθόδων παρασκευής τους.



Όσον αφορά τη μεξικάνικη κουζίνα, υπάρχουν πολλές νόστιμες επιλογές, αλλά ορισμένα πιάτα ξεχωρίζουν ως πιο υγιεινές επιλογές λόγω του διατροφικού τους περιεχομένου και των μεθόδων παρασκευής τους. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα υγιεινού μεξικάνικου φαγητού που θα σας καταπλήξουν.


Τάκος με κοτόπουλο ή ψάρι στη σχάρα:
Η επιλογή tacos με ψητό κοτόπουλο ή ψάρι αντί για τηγανητά κρέατα μπορεί να μειώσει σημαντικά την περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά. Το ψήσιμο στη σχάρα διατηρεί τις φυσικές γεύσεις χωρίς την προσθήκη υπερβολικού λαδιού και η άπαχη πρωτεΐνη στο κοτόπουλο ή το ψάρι συμβάλλει σε μια πιο υγιεινή επιλογή.

Χορτοφαγικά πιάτα ή πιάτα με βάση τα φασόλια:
Η μεξικάνικη κουζίνα προσφέρει μια ποικιλία από επιλογές για χορτοφάγους που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης. Πιάτα όπως burritos με φασόλια, enchiladas λαχανικών ή τάκος μαύρων φασολιών παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά χωρίς τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα πιάτα με βαρύ κρέας.

Salsa και Guacamole:
Η σάλσα και η γουακαμόλε είναι βασικά μεξικάνικα καρυκεύματα που δεν είναι μόνο γευστικά αλλά και θρεπτικά. Αυτά τα πιάτα συνήθως παρασκευάζονται με φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, κρεμμύδια, κόλιαντρο και αβοκάντο, παρέχοντας βιταμίνες, μέταλλα και υγιή λίπη.

Ceviche:
Το Ceviche είναι ένα πιάτο με θαλασσινά όπου το ωμό ψάρι «μαγειρεύεται» σε χυμούς εσπεριδοειδών. Είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά ενώ είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες. Η προσθήκη φρέσκων λαχανικών ενισχύει το διατροφικό του προφίλ.

Ψητά λαχανικά:
Πολλά μεξικάνικα πιάτα ενσωματώνουν ψητά λαχανικά ως συνοδευτικά ή ως μέρος του κυρίως πιάτου. Τα ψητά λαχανικά δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά διατηρούν και περισσότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που είναι πολύ μαγειρεμένα ή τηγανητά.

Μεξικάνικο καλαμπόκι δρόμου (Elote) με ελαφρύτερα καλύμματα:
Το ίδιο το καλαμπόκι είναι ένα υγιεινό δημητριακό ολικής αλέσεως και όταν παρασκευάζεται ως ελοτάκι με ελαφρύτερες επικαλύψεις όπως χυμό λάιμ, σκόνη τσίλι και μέτρια ποσότητα τυριού, γίνεται μια πιο υγιεινή και γευστική επιλογή.

Posole με άπαχες πρωτεΐνες:
Το Posole, μια παραδοσιακή μεξικάνικη σούπα, μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή όταν παρασκευάζεται με άπαχες πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Η συμπερίληψη μιας ποικιλίας λαχανικών και η χρήση σούπας με βάση το ζωμό αντί για κρεμώδεις εναλλακτικές, προσθέτει στη διατροφική του αξία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μέτρο είναι το κλειδί και ο έλεγχος των μερίδων παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Επιπλέον, η παρασκευή σπιτικών εκδόσεων αυτών των πιάτων επιτρέπει καλύτερο έλεγχο των συστατικών και των μεθόδων μαγειρέματος, ενισχύοντας περαιτέρω το διατροφικό τους προφίλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη συνταγή για μεξικάνικα λαζάνια

Pescadillas - Ένα μεξικάνικο ορεκτικό που θα σας ενθουσιάσει

Pozole rojo - Ένα παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο

Μόλυβδος στο 17% των παιδιών μεταξύ 1 και 4 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon