Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεξικάνικη κοτόσουπα: Υπέροχη και χορταστική κοτόσουπα με αβοκάντο

Μεξικάνικη κοτόσουπα: Υπέροχη και χορταστική κοτόσουπα με αβοκάντο

Μεξικάνικη κοτόσουπα: Αντικαταστήστε την κλασική μορφή της με μια μεξικάνικης έμπνευσης!



Δοκιμάστε αυτή τη μεξικανικής έμπνευσης κοτόσουπα αν έχετε βαρεθεί την απλή παλιά κοτόσουπα που φτιάχνει εδώ και χρόνια η μαμά μας. Σε αυτήν την μεξικανική εκδοχή της κοτόσουπας η προσθήκη αβοκάντο είναι απαραίτητη. για κάποια εξτρά γεύση προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί επιλογής μας και θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας. Αν φτιάξετε την συνταγή που υπάρχει παρακάτω είναι σίγουρο ότι δεν θα ξαναδοκιμάσετε κάτι άλλο σε κοτόσουπα. Ο χρόνος προετοιμασίας αυτού του πιάτου είναι 20 λεπτά, η διάρκεια μαγειρέματος είναι 1 ώρα και οι συνολικές μερίδες που θα προκύψουν από την παρακάτω συνταγή είναι 6.

Συστατικά:

  • 1 ¼ κιλό μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • κουταλιές της σούπας μείγμα καρυκευμάτων χωρισμένα
  • κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 μερίδες ζωμό κοτόπουλου
  • φλιτζάνι νερό
  • φλιτζάνι ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο


Για το dressing:

  • φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar
  • φλιτζάνι θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας
  • 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

  2. Απλώστε ομοιόμορφα τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί. Πασπαλίste με 1 κουταλιά της σούπας μείγμα καρυκευμάτων. 

  3. Ψήστε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το κέντρο του να γίνει ροζ και οι χυμοί του να τρέξουν καθαροί, 30 με 35 λεπτά. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε και μετά ψιλοκόψτε ή κόψτε σε λωρίδες.

  4. Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια και το σέλινο σε καυτό λάδι μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου και το νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας μείγμα καρυκευμάτων, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου 30 λεπτά.

  5. Προσθέστε κοτόπουλο, ντομάτες και κόλιαντρο. Σιγοβράστε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με τυρί, τσιπς τορτίγια και αβοκάντο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και της Βραζιλίας δέχονται πυρά για την άτονη απάντησή τους στον ιό της ευλογιάς των πιθήκων

Φτιάξτε το απόλυτο ελληνικό παραδοσιακό πιάτο και γεμίστε με ενέργεια!

Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon