Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεξικάνικα tacos: Τραγανή τορτίγια, καρυκευμένος κιμάς, λαχανικά και τυρί

Μεξικάνικα tacos: Τραγανή τορτίγια, καρυκευμένος κιμάς, λαχανικά και τυρί

Μεξικάνικα tacos: Μια πανδαισία γεύσεων από το Μεξικό, με καλά καρυκευμένο μοσχαρίσιο κιμά, λαχταριστό τυρί, φρέσκα λαχανικά και salsa. Μαγεία!



Τα tacos από μοσχαρίσιο κιμά είναι νόστιμα, αυθεντικά και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους. Αυτό το παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο είναι γεμάτο με καλά καρυκευμένο μοσχαρίσιο κιμά, τυλιγμένο σε μαλακές τορτίγιες αλευριού και με ντομάτες, κρεμμύδια και τυρί. Είναι γαρνιρισμένο με φρέσκο ​​κόλιανδρο, ξινή κρέμα και φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ για την καλύτερη ισορροπία γεύσεων. Είναι αλμυρό, πικάντικο, κρεμώδες και φρέσκο. Αυτά τα tacos αποτελούν το τέλειο στοιχείο για μια μεξικάνικη γιορτή, για τον εορτασμό του Cinco de Mayo ή για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.


Για να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα και εύκολα αλεσμένα tacos βοδινού, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

  • φυτικό λάδι
  • κιμάς – αν δεν σας αρέσει ο μοσχαρίσιος κιμάς, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με 1 κιλό κιμά γαλοπούλας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή χοιρινό σε κύβους ή ψιλοκομμένο. Για χορτοφαγική επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε tempeh, ρεβίθια ή tofu.
  • καρύκευμα taco – φτιαγμένο με κύμινο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη ρίγανη (ή ιταλικό καρύκευμα), αλάτι και πιπέρι.
  • τοματοπολτός
  • ζωμό βοδινού ή νερό
  • μικρές τορτίγιες από αλεύρι
  • τυρί – οποιοδήποτε τυρί που θρυμματίζεται και λιώνει εύκολα, όπως τυρί τσένταρ, μοτσαρέλα ή Monterey Jack.
  • ντομάτες
  • κρεμμύδια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο ή λευκό κρεμμύδι.
  • φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • κρέμα γάλακτος – προαιρετικά.
  • λάιμ – για να στύψετε λίγο χυμό λάιμ στα tacos, αν θέλετε.

Θα χρειαστείτε επίσης μεζούρες και κουτάλια και ένα τηγάνι.

Οδηγίες παρασκευής

  • Μαγειρέψτε τον κιμά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει το καυτό λάδι. Προσθέστε μοσχαρίσιο κιμά και ανακατέψτε καλά να ψηθεί ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσει, περίπου 6-8 λεπτά. Φροντίστε να σπάσετε το βόειο κρέας σε μικρά κομμάτια για να βοηθήσει ακόμη και να μαυρίσει.
  • Προσθέστε καρυκεύματα. Προσθέστε κύμινο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και το ζωμό βοδινού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες με μαλακό αλεύρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λαδόκολλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά. Μπορείτε επίσης να το θερμάνετε απευθείας σε καυστήρα αερίου για λίγα δευτερόλεπτα για να λάβετε σημάδια άνθρακα στις άκρες.
  • Συναρμολογήστε τα tacos. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα του κιμά σε κάθε τορτίγια. Περιχύνουμε με τυρί, κρεμμύδι, ντομάτα και κόλιανδρο. Προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και μια φρέσκια χυμό λάιμ, για γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

Τελικά, κάνει καλό το μοσχάρι στην υγεία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon