Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεξικάνικα tacos: Τραγανή τορτίγια, καρυκευμένος κιμάς, λαχανικά και τυρί

Μεξικάνικα tacos: Τραγανή τορτίγια, καρυκευμένος κιμάς, λαχανικά και τυρί

Μεξικάνικα tacos: Μια πανδαισία γεύσεων από το Μεξικό, με καλά καρυκευμένο μοσχαρίσιο κιμά, λαχταριστό τυρί, φρέσκα λαχανικά και salsa. Μαγεία!


Τα tacos από μοσχαρίσιο κιμά είναι νόστιμα, αυθεντικά και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους. Αυτό το παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο είναι γεμάτο με καλά καρυκευμένο μοσχαρίσιο κιμά, τυλιγμένο σε μαλακές τορτίγιες αλευριού και με ντομάτες, κρεμμύδια και τυρί. Είναι γαρνιρισμένο με φρέσκο ​​κόλιανδρο, ξινή κρέμα και φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ για την καλύτερη ισορροπία γεύσεων. Είναι αλμυρό, πικάντικο, κρεμώδες και φρέσκο. Αυτά τα tacos αποτελούν το τέλειο στοιχείο για μια μεξικάνικη γιορτή, για τον εορτασμό του Cinco de Mayo ή για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Για να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα και εύκολα αλεσμένα tacos βοδινού, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

  • φυτικό λάδι
  • κιμάς – αν δεν σας αρέσει ο μοσχαρίσιος κιμάς, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με 1 κιλό κιμά γαλοπούλας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή χοιρινό σε κύβους ή ψιλοκομμένο. Για χορτοφαγική επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε tempeh, ρεβίθια ή tofu.
  • καρύκευμα taco – φτιαγμένο με κύμινο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη ρίγανη (ή ιταλικό καρύκευμα), αλάτι και πιπέρι.
  • τοματοπολτός
  • ζωμό βοδινού ή νερό
  • μικρές τορτίγιες από αλεύρι
  • τυρί – οποιοδήποτε τυρί που θρυμματίζεται και λιώνει εύκολα, όπως τυρί τσένταρ, μοτσαρέλα ή Monterey Jack.
  • ντομάτες
  • κρεμμύδια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο ή λευκό κρεμμύδι.
  • φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • κρέμα γάλακτος – προαιρετικά.
  • λάιμ – για να στύψετε λίγο χυμό λάιμ στα tacos, αν θέλετε.

Θα χρειαστείτε επίσης μεζούρες και κουτάλια και ένα τηγάνι.

Οδηγίες παρασκευής

  • Μαγειρέψτε τον κιμά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει το καυτό λάδι. Προσθέστε μοσχαρίσιο κιμά και ανακατέψτε καλά να ψηθεί ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσει, περίπου 6-8 λεπτά. Φροντίστε να σπάσετε το βόειο κρέας σε μικρά κομμάτια για να βοηθήσει ακόμη και να μαυρίσει.
  • Προσθέστε καρυκεύματα. Προσθέστε κύμινο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και το ζωμό βοδινού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες με μαλακό αλεύρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λαδόκολλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά. Μπορείτε επίσης να το θερμάνετε απευθείας σε καυστήρα αερίου για λίγα δευτερόλεπτα για να λάβετε σημάδια άνθρακα στις άκρες.
  • Συναρμολογήστε τα tacos. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα του κιμά σε κάθε τορτίγια. Περιχύνουμε με τυρί, κρεμμύδι, ντομάτα και κόλιανδρο. Προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και μια φρέσκια χυμό λάιμ, για γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

Τελικά, κάνει καλό το μοσχάρι στην υγεία μας;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon