Στην Αμερική λατρεύουν τα burritos τόσο, που έχουν και τη δική τους εθνική ημέρα. Είναι η πρώτη Πέμπτη του Απριλίου. Ας δούμε μαζί τη συνταγή για σπιτικά burritos με κρέας.
Το burrito είναι το street food της Κεντρικής Αμερικής. Αποτελείται από τορτίγια με διάφορες επιλογές για γέμιση, η οποία τυλίγεται κυλινδρικά, σε αντίθεση με τα τάκος, όπου η τορτίγια διπλώνεται. Μάλιστα στην Αμερική τα λατρεύουν τόσο, που έχουν και τη δική τους εθνική ημέρα. Είναι η πρώτη Πέμπτη του Απριλίου. Ας δούμε μαζί τη συνταγή για σπιτικά burritos με κρέας.
Υλικά
150 γρ μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες
1/2 κρεμμύδι
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
180 γρ. ήδη μαγειρεμένα μαύρα φασόλια
80 γρ. καλαμπόκι
150 γρ. πελτέ ντομάτας
1 πιπεριά τσίλι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε την πιπεριά, την πλένουμε και την κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και αλάτι και μετά το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι που έχουμε ήδη ψήσει το κρέας, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες μαζί με ολόκληρο το σκόρδο, μετά προσθέτουμε την πιπεριά και μαγειρεύουμε με το καπάκι.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα φασόλια και τον πελτέ ντομάτας, μαζί με την πιπεριά και αφήνουμε να αρωματιστεί και να πήξει πριν προσθέσουμε το κρέας. Τέλος, προσθέτουμε το καλαμπόκι καλά στραγγισμένο και αφήνουμε όλα μαζί να αρωματιστούν για λίγο.
- Παίρνουμε 1 τορτίγια, τη ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές, την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε τις άκρες, πρώτα πλάγια και μετά πάνω κάτω, τέλος την τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τη δεύτερη τορτίγια. Τα burritos είναι έτοιμα, δεν έχετε παρά να τα κόψετε στη μέση και να τα σερβίρετε.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube