Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαρμελάδα: Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα φρούτων χωρίς πηκτίνη

Μαρμελάδα: Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα φρούτων χωρίς πηκτίνη

Μαρμελάδα: Η μαρμελάδα που προκύπτει είναι φρουτώδης, γλυκιά και γεμάτη σκούρα, πικάντικη γεύση μούρων!


Όταν τα φρέσκα μούρα είναι άφθονα κάντε μια μεγάλη χάρη στον εαυτό σας και αρπάξτε τα για να φτιάξετε μαρμελάδα. Δεν χρειάζεται να κάνετε τεράστια φασαρία για την αγορά ειδικών υλικών ή εξοπλισμού για κονσερβοποίηση  μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα μούρων μόνο με τα φρούτα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε περίπου 30 λεπτά στο σπίτι.

Τι είναι η μαρμελάδα φρούτων χωρίς πηκτίνη;

Πολλές μαρμελάδες φρούτων παρασκευάζονται με την προσθήκη πηκτίνης για πάχυνση, αλλά η μαρμελάδα φρούτων μπορεί να γίνει μόνο με φρέσκα φρούτα, χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Η μαρμελάδα που παρασκευάζεται χωρίς πηκτίνη είναι λίγο πιο μαλακή και χαλαρή από τη μαρμελάδα που παρασκευάζεται με πηκτίνη, αλλά η εκμάθηση αυτής της τεχνικής σημαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή με υλικά που πιθανότατα έχετε στη διάθεσή σας.

Δείτε πώς να φτιάξετε μαρμελάδα σε 5 εύκολα βήματα

  • Κόψτε τα φρούτα σε ίσα κομμάτια : Ανάλογα με το μέγεθος των φραουλών και των βατόμουρων σας, θα πρέπει είτε να τα κόψετε στα τέταρτα είτε στο μισό πριν ξεκινήσετε.
  • Πολτοποιήστε τα φρούτα και τη ζάχαρη μαζί : Χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας για να δουλέψετε τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη μαζί — έτσι απελευθερώνεται η υγρασία από τα μούρα και τα κάνει να μαγειρεύονται πιο γρήγορα.
  • Βράστε τα φρούτα για 20 λεπτά : Βράστε τα φρούτα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Το μείγμα θα ξεκινήσει με μεγάλες, ζουμερές φυσαλίδες και σιγά σιγά θα εξελιχθεί σε μικρές, πιο σφιχτές φυσαλίδες καθώς η μαρμελάδα πλησιάζει στο έτοιμο.
  • Μάθετε πότε έχει τελειώσει η μαρμελάδα : Απλώς ρίξτε λίγη ζεστή μαρμελάδα από την κατσαρόλα στο παγωμένο κουτάλι και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να κρυώσει. Περάστε το δάχτυλό σας μέσα από την εμπλοκή — αν κάνει μια καθαρή διαδρομή μέσα από την εμπλοκή και δεν γεμίσει, τότε έχετε ένα καλό σετ.
  • Βάζετε και αποθηκεύετε τη μαρμελάδα : Όταν η μαρμελάδα γίνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αφαιρέστε τη μαρμελάδα από τη φωτιά και μεταφέρετε τη μαρμελάδα στα καθαρά βάζα. Καλύψτε και κρυώστε τελείως πριν μεταφέρετε τη μαρμελάδα στο ψυγείο για μακροχρόνια αποθήκευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

S'mores: Πώς να φτιάξετε αυτή την κλασική συνταγή για γλυκό;

Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

Tips για μια ισορροπημένη διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon