Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Απλή και γευστική συνταγή για μαρμελάδα μύρτιλλου

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Απλή και γευστική συνταγή για μαρμελάδα μύρτιλλου

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Η παρασκευή μαρμελάδας μύρτιλλων είναι μια υπέροχη μέθοδος για να διατηρήσετε τις γλυκές και ξινές γεύσεις των φρέσκων μύρτιλλων.


Η παρασκευή μαρμελάδας μύρτιλλων είναι μια υπέροχη μέθοδος για να διατηρήσετε τις γλυκές και ξινές γεύσεις των φρέσκων μύρτιλλων. Εδώ έχετε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μαρμελάδα μύρτιλλων στο σπίτι.

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία των Μυρτιλλών:
    • Ξεπλύνετε προσεκτικά τους μύρτιλλους με κρύο νερό και αφαιρέστε οποιαδήποτε κοτσάνια ή φύλλα.
  2. Βράσιμο των Μυρτιλλών:
    • Σε ένα μεγάλο κατσαρόλα, ανακατέψτε τους μύρτιλλους, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα λεμονιού (αν τη χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Βράσιμο σε Μέτρια Θερμότητα:
    • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρτε το μείγμα σε βρασμό, ανακατεύοντας συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Σιγοβράσιμο του Μείγματος:
    • Αφού ξεκινήσει να βράζει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Ανακατεύετε περιοδικά για να μην κολλήσει και να μην καούν τα μύρτιλλα, και αφαιρέστε οποιοδήποτε αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  5. Έλεγχος της Φάσης Τζελ:
    • Μετά από περίπου 15-20 λεπτά βρασίματος, η μαρμελάδα θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει σε φάση τζελ. Για να το ελέγξετε, βάλτε λίγη μαρμελάδα σε ένα ψυγείο πιάτο. Αν χτυπήσει όταν το πιέσετε με το δάχτυλό σας, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, συνεχίστε το σιγοβράσιμο και ελέγξτε ξανά κάθε λίγα λεπτά.
  6. Αφαίρεση από την Θερμότητα:
    • Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Ψύξη και Αποθήκευση:
    • Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε οποιονδήποτε υπολείμματα αφρού αν χρειαστεί. Στη συνέχεια, προσέξτε να χυθεί το ζεστό μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος. Σφραγίστε τα βαζάκια με καπάκια.
  8. Τελικά Βήματα:
    • Αφήστε τα βαζάκια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Καθώς κρυώνουν, ενδέχεται να ακούσετε τα καπάκια να κλείνουν με ένα κλικ, δείχνοντας μια καλή σφράγιση. Αποθηκεύστε τα βαζάκια στο ψυγείο για άμεση χρήση ή επεξεργαστείτε τα σε μπάνιο νερού για μακροπρόθεσμη αποθήκευση.

Απολαύστε τη Μαρμελάδα Μύρτιλλου: Απλώστε αυτήν τη νόστιμη, σπιτική μαρμελάδα μύρτιλλου σε ψωμί, pancakes ή σε σπιτικά γλυκά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μύρτιλλα: Το μικρό μούρο με την μεγάλη αντιγηραντική δύναμη

Τα μωβ λαχανικά και φρούτα έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες

Φτιάξτε το πιο αποτοξινωτικό smoothie που έχετε πιει!

Δροσερά φρούτα – ασπίδα για τον οργανισμό μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης μανιταριών

Μανιτάρια:Τα μανιτάρια είναι ένας κόσμος γεμάτος νόστιμες και δημιουργικές δυνατότητες, από την κουζίνα μέχρι τα ποτά, εξερευνήστε τις ευκαιρίες που προσφέρουν και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να σας οδηγήσει σε νέες και μοναδικές εμπειρίες.

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Τα μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι μια γλυκιά και απολαυστική επιλογή για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και του φυστικοβούτυρου. Αυτή η συνταγή δημιουργεί μπισκότα με μια υπέροχα μαλακή και τραγανή υφή.

Close Icon