Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαρμελάδα λεμόνι: Φτιάξτε την δική σας σπιτική μαρμελάδα λεμόνι

Μαρμελάδα λεμόνι: Φτιάξτε την δική σας σπιτική μαρμελάδα λεμόνι

Μαρμελάδα λεμόνι: Η σπιτική μαρμελάδα με λεμόνι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να απολαύσετε τις γεύσεις των εσπεριδοειδών.

Η μαρμελάδα με λεμόνι είναι ένα απολαυστικό και πικάντικο άλειμμα που προσθέτει μια έκρηξη γεύσης στο πρωινό τοστ ή στα απογευματινά κουλουράκια σας. Φτιάχνοντας τη δική σας σπιτική μαρμελάδα μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά και να δημιουργήσετε μια νόστιμη κονσέρβα που θα φωτίσει τα γεύματά σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή μαρμελάδας με λεμόνι.


Συστατικά συνταγής

  • 4-5 λεμόνια μεσαίου μεγέθους
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής

  • Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα λεμόνια κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή υπολείμματα. Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες ή μισοφέγγαρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αφαιρέστε τυχόν σπόρους που θα συναντήσετε και αφήστε τους στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κομμένα λεμόνια και το νερό. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε το να σιγοβράσει απαλά για περίπου 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία βοηθά στο να μαλακώσουν οι φλούδες των λεμονιών.
  • Αφού σιγοβράσει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Αφαιρέστε τους σπόρους λεμονιού από το μείγμα, καθώς μπορεί να κάνουν τη μαρμελάδα πικρή.
  • Μετρήστε το μαγειρεμένο μείγμα λεμονιού και επιστρέψτε το στην κατσαρόλα. Για κάθε φλιτζάνι μείγματος λεμονιού, προσθέστε ίση ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Τοποθετήστε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
  • Φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Παρακολουθήστε το προσεκτικά, καθώς μπορεί να αφρίσει και να φουσκώσει γρήγορα. Ανακατεύετε συχνά για να αποφύγετε το κόλλημα και το κάψιμο.
  • Συνεχίστε να βράζετε το μείγμα για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή. Για να ελέγξετε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα παγωμένο πιάτο. Αν σταθεροποιηθεί και τσαλακωθεί όταν την πιέζετε με το δάχτυλό σας, είναι έτοιμη.
  • Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  • Μεταφέρετε προσεκτικά τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε καλά τα βάζα με καπάκια και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αποθηκεύστε τα βάζα στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος. Η μαρμελάδα θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει.

  • Απολαύστε τη σπιτική σας μαρμελάδα λεμονιού σε τοστ, κουλουράκια ή χρησιμοποιήστε την ως απολαυστικό γλάσο για κέικ και γλυκά.

Η σπιτική μαρμελάδα με λεμόνι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να απολαύσετε τις φωτεινές γεύσεις των εσπεριδοειδών. Πειραματιστείτε με διαφορετικές παραλλαγές προσθέτοντας άλλα εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ, για μια μοναδική πινελιά. Θυμηθείτε να βάζετε ετικέτες στα βάζα σας και να καταναλώνετε τη μαρμελάδα μέσα σε λίγους μήνες για την καλύτερη γεύση και ποιότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εύκολη και δροσιστική συνταγή για γλυκό ψυγείου

5 συνδυασμοί τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε

Προστατέψτε τον εαυτό σας από την οστεοπόρωση, την αρθρίτιδα με αυτή την υπερτροφή

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μαρμελάδα φράουλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Γουακαμόλε: Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Τα brownies με τριπλή σοκολάτα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και σοκολατένιες λιχουδιές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκατζή. Η συνταγή αυτή συνδυάζει τρεις διαφορετικούς τύπους σοκολάτας

Pescatarian: Μια ισορροπημένη προσέγγιση διατροφής

Pescatarian: Μια δίαιτα ψαρέματος προσφέρει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής που συνδυάζει τα οφέλη των φυτικών τροφών, των πρωτεϊνών και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στα ψάρια.

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

Close Icon