Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαρμελάδα λεμόνι: Φτιάξτε την δική σας σπιτική μαρμελάδα λεμόνι

Μαρμελάδα λεμόνι: Φτιάξτε την δική σας σπιτική μαρμελάδα λεμόνι

Μαρμελάδα λεμόνι: Η σπιτική μαρμελάδα με λεμόνι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να απολαύσετε τις γεύσεις των εσπεριδοειδών.


Η μαρμελάδα με λεμόνι είναι ένα απολαυστικό και πικάντικο άλειμμα που προσθέτει μια έκρηξη γεύσης στο πρωινό τοστ ή στα απογευματινά κουλουράκια σας. Φτιάχνοντας τη δική σας σπιτική μαρμελάδα μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά και να δημιουργήσετε μια νόστιμη κονσέρβα που θα φωτίσει τα γεύματά σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή μαρμελάδας με λεμόνι.

Συστατικά συνταγής

  • 4-5 λεμόνια μεσαίου μεγέθους
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής

  • Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα λεμόνια κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή υπολείμματα. Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες ή μισοφέγγαρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αφαιρέστε τυχόν σπόρους που θα συναντήσετε και αφήστε τους στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κομμένα λεμόνια και το νερό. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε το να σιγοβράσει απαλά για περίπου 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία βοηθά στο να μαλακώσουν οι φλούδες των λεμονιών.
  • Αφού σιγοβράσει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Αφαιρέστε τους σπόρους λεμονιού από το μείγμα, καθώς μπορεί να κάνουν τη μαρμελάδα πικρή.
  • Μετρήστε το μαγειρεμένο μείγμα λεμονιού και επιστρέψτε το στην κατσαρόλα. Για κάθε φλιτζάνι μείγματος λεμονιού, προσθέστε ίση ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Τοποθετήστε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
  • Φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Παρακολουθήστε το προσεκτικά, καθώς μπορεί να αφρίσει και να φουσκώσει γρήγορα. Ανακατεύετε συχνά για να αποφύγετε το κόλλημα και το κάψιμο.
  • Συνεχίστε να βράζετε το μείγμα για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή. Για να ελέγξετε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα παγωμένο πιάτο. Αν σταθεροποιηθεί και τσαλακωθεί όταν την πιέζετε με το δάχτυλό σας, είναι έτοιμη.
  • Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  • Μεταφέρετε προσεκτικά τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε καλά τα βάζα με καπάκια και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αποθηκεύστε τα βάζα στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος. Η μαρμελάδα θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει.

  • Απολαύστε τη σπιτική σας μαρμελάδα λεμονιού σε τοστ, κουλουράκια ή χρησιμοποιήστε την ως απολαυστικό γλάσο για κέικ και γλυκά.

Η σπιτική μαρμελάδα με λεμόνι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να απολαύσετε τις φωτεινές γεύσεις των εσπεριδοειδών. Πειραματιστείτε με διαφορετικές παραλλαγές προσθέτοντας άλλα εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ, για μια μοναδική πινελιά. Θυμηθείτε να βάζετε ετικέτες στα βάζα σας και να καταναλώνετε τη μαρμελάδα μέσα σε λίγους μήνες για την καλύτερη γεύση και ποιότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εύκολη και δροσιστική συνταγή για γλυκό ψυγείου

5 συνδυασμοί τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε

Προστατέψτε τον εαυτό σας από την οστεοπόρωση, την αρθρίτιδα με αυτή την υπερτροφή

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μαρμελάδα φράουλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon