Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαρμελάδα κεράσι: Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα κεράσι;

Μαρμελάδα κεράσι: Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα κεράσι;

Μαρμελάδα κεράσι: Η παρασκευή μαρμελάδας κεράσι στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκιά και καυτερή γεύση των κερασιών.


Η παρασκευή μαρμελάδας κεράσι στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκιά και καυτερή γεύση των κερασιών. Ακολουθεί ένας απλός οδηγός για να φτιάξετε νόστιμη μαρμελάδα κεράσι.

 

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα στη μέση)
  • 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 συσκευασία πηκτίνης φρούτων (προαιρετικά, για πιο παχύρρευστη σύσταση)

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Αποστειρωτής βάζων ή κονσερβοποιητής βραστό νερό
  • Αποστειρωμένα βάζα με καπάκι

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τα κεράσια

Πλένουμε καλά τα κεράσια. Αφαιρέστε τα στελέχη και τα κουκούτσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πίτερ κερασιού για να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη. Μόλις βγουν τα κουκούτσια, κόβουμε τα κεράσια στη μέση.

  • Μαγειρέψτε τα κεράσια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια κομμένα στη μέση. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα να ενωθεί.

  • Σιγοβράζουμε το μείγμα

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Καθώς τα κεράσια ψήνονται, θα βγάλουν τους χυμούς τους και η ζάχαρη θα διαλυθεί. Αν προτιμάτε μια πιο λεία μαρμελάδα, χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας για να συνθλίψετε τα κεράσια καθώς μαγειρεύονται.

  • Προσθήκη πηκτίνης (προαιρετικά)

Αν θέλετε πιο πηχτή μαρμελάδα, προσθέστε μια συσκευασία πηκτίνης φρούτων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη πιο σταθερής συνέπειας.

  • Βράζουμε το μείγμα

Φέρτε το μείγμα του κερασιού να πάρει βράση. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνοχή βάζοντας μια μικρή κουταλιά μαρμελάδας σε ένα παγωμένο πιάτο. Εάν ζαρώνει όταν το πιέσετε, είναι έτοιμο.

Αν θέλετε, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας για πρόσθετη γεύση.

  • Αποστειρώστε τα βάζα

Όσο ψήνεται η μαρμελάδα, αποστειρώστε τα βάζα και τα καπάκια σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βράζοντάς τα σε νερό για 10 λεπτά ή χρησιμοποιώντας έναν αποστειρωτή βάζων.

  • Γεμίστε τα βάζα

Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τοποθετήστε την προσεκτικά στα αποστειρωμένα βάζα, αφήνοντας περίπου 1/4 ίντσας ελεύθερου χώρου. Σκουπίστε τις ζάντες με ένα υγρό πανί και κλείστε με τα καπάκια.

  • Επεξεργαστείτε τα βάζα

Επεξεργαστείτε τα γεμισμένα βάζα σε κονσέρβα με βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν σφραγιστεί σωστά.

  • Ψύξη και αποθήκευση

Αφαιρέστε τα βάζα από την κονσέρβα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Ελέγξτε τις τσιμούχες πιέζοντας προς τα κάτω στο κέντρο κάθε καπακιού. Εάν δεν σκάσει πίσω, το βάζο είναι σφραγισμένο. Αποθηκεύστε τα σφραγισμένα βάζα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Απολαύστε τη μαρμελάδα κερασιού σας!!

Η σπιτική μαρμελάδα κεράσι είναι τέλεια σε φρυγανιές, ψωμάκια ή ως γέμιση για αρτοσκευάσματα. Απολαύστε τη γεύση των καλοκαιρινών κερασιών όλο το χρόνο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού φράουλα;

Γιατί η μαρμελάδα αποτελεί θρεπτικό πρωινό;

Πώς να φτιάξετε το πεντανόστιμο γαλλικό γλυκό Cherry Clafoutis;

Κεράσια: Πώς μπορούν να βοηθήσουν εάν υποφέρετε από αρθρίτιδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon