Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μανιταρόπιτα συνταγή: Πώς να φτιάξετε την τέλεια μανιταρόπιτα;

Μανιταρόπιτα συνταγή: Πώς να φτιάξετε την τέλεια μανιταρόπιτα;

Μανιταρόπιτα συνταγή: Η μανιταρόπιτα είναι μια αλμυρή απόλαυση που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών με μια κρεμώδη γέμιση και μια ξεφλουδισμένη κρούστα.


Η μανιταρόπιτα είναι μια αλμυρή απόλαυση που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών με μια κρεμώδη γέμιση και μια ξεφλουδισμένη κρούστα. Εδώ είναι ένας απλός αλλά νόστιμος τρόπος για να φτιάξετε μανιταρόπιτα.

Συστατικά:

Για την κρούστα:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι (2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 6-8 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 κιλό ανάμεικτα μανιτάρια (όπως cremini, shiitake και button), κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

1. Ετοιμάζουμε την κρούστα:

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Κόψιμο σε βούτυρο: Προσθέστε το παγωμένο, κομμένο σε κύβους βούτυρο. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή με τα χέρια σας, ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
Προσθέστε παγωμένο νερό: Προσθέστε σταδιακά παγωμένο νερό, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Chill Dough: Πλάθουμε τη ζύμη σε δύο δίσκους, τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σοτάρουμε λαχανικά: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Μαγειρέψτε τα μανιτάρια: Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να ελευθερώσουν την υγρασία τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 10 λεπτά.
Deglaze: Ρίξτε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί.
Φτιάξτε τη σάλτσα: Πασπαλίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα των μανιταριών, ανακατεύοντας να επικαλυφθεί. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Καρυκεύουμε με θυμάρι, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

3. Δέστε την πίτα:

Ανοίγουμε τη ζύμη: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Ανοίξτε έναν δίσκο ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετήστε τον σε ένα ταψί για πίτα 9 ιντσών.
Προσθέστε τη γέμιση: Ρίξτε τη γέμιση των μανιταριών στην κρούστα.
Πάνω κρούστα: Ανοίγουμε τον δεύτερο δίσκο της ζύμης και τον τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Κόψτε την περίσσεια ζύμη και σφίξτε τις άκρες για να σφραγιστούν. Κόψτε μερικές σχισμές στην επάνω κρούστα για να διαφύγει ο ατμός.

4. Ψήστε την πίτα:

Ψήσιμο: Τοποθετήστε την πίτα σε ταψί και ψήστε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Ψύξτε και σερβίρετε: Αφήστε την πίτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε για να δέσει η γέμιση.

5. Απολαύστε:

Σερβίρετε ζεστό, είτε ως κυρίως πιάτο με συνοδευτική σαλάτα είτε ως χορταστικό ορεκτικό. Η κρεμώδης γέμιση μανιταριών και η βουτυρώδης κρούστα αποτελούν ένα ανακουφιστικό και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση.

Αυτή η μανιταρόπιτα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε τις πλούσιες, γήινες γεύσεις των μανιταριών σε μια ανακουφιστική, αλμυρή πίτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι καλύτεροι σύμμαχοι για την υγεία των αυτιών σας!

Πώς να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο χορτοφαγικό δείπνο για φίλους

Τα οφέλη των μανιταριών για την υγεία του ήπατος

Διαφορετικοί τρόποι για να μαγειρέψετε μανιτάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon