Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μανιτάρια συνταγές: Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Μανιτάρια συνταγές: Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Μανιτάρια συνταγές: Yπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές και αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου που τα μανιτάρια φυτρώνουν!


Αν είστε λάτρεις των μανιταριών τότε θα βρείτε την παρακάτω συνταγή απλά υπέροχη. Φυσικά, υπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές χρησιμοποιώντας τις και αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου για να τις βγάλουμε και να τις μαγειρέψουμε σε επανάληψη καθώς τα μανιτάρια είναι στα φόρτε τους. Το αγαπημένο μας πράγμα για τα μανιτάρια είναι το πόσο πραγματικά ευέλικτα είναι και με πόσα πράγματα ταιριάζουν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πρωινό, σε μεσημεριανό ακόμα και για δείπνο. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε είναι η γαλέτα άγριων μανιταριών με κρούστα βοτάνων. Αυτή η Galette Wild Mushroom όπως συνηθίζεται να λέγεται, φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά είναι απατηλά απλή.

Τα συστατικά που χρειάζεστε είναι:

  • 3 φλιτζάνια άγρια ​​μανιτάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι κρέμα φρεϊς
  • 1/4 κγ φρέσκο ​​θυμάρι
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αυγό για πλύσιμο
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κσ φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους και παγωμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σχοινόπρασο, το θυμάρι και τον μαϊντανό σε ένα μπολ. Μόλις επικαλυφθούν τα μυρωδικά με αλεύρι και διασκορπιστούν ομοιόμορφα, χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή ένα πιρούνι για να κόψετε το βούτυρο σε μείγμα αλευριού, σχηματίζοντας θρυμματισμένους σε μέγεθος μπιζελιού. Πρόσθεσε νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν το αλεύρι και το βούτυρο. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. Πλάστε τη ζύμη σε επίπεδο κύκλο και τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη. Ψύξτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Όσο κρυώνει η κρούστα, φτιάξτε τη γέμιση. Χρησιμοποιώντας μια υγρή χαρτοπετσέτα, “ξεπλύνετε” τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε ¼ χοντρά κομμάτια. Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαρύ τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αλατοπιπερώστε και σβήστε τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τη ζύμη σε έναν κύκλο 15 ιντσών πάχους περίπου ¼ ίντσας. Μεταφέρετε προσεκτικά σε λαδόκολλα στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώστε την κρέμα γάλακτος στην κρούστα που έχετε ανοίξει. Ξεκινώντας από το κέντρο, βγείτε έξω, αφήνοντας ένα περίγραμμα 2 ιντσών γύρω-γύρω. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βγάζετε το μείγμα των μανιταριών από το τηγάνι και το βάζετε απαλά πάνω από την κρέμα. Περιχύνουμε με γραβιέρα και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​θυμάρι. Διπλώστε το περίγραμμα προς τα πάνω και πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας όσο χρειάζεται. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά το αυγό με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, περάστε το πλύσιμο των αυγών πάνω από το χείλος της ζύμης. Ψήνετε τη γαλέτα για 45-50 λεπτά. Αν η κρούστα αρχίσει να παίρνει πολύ καφέ, τεντώστε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα για 5 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να καθαρίζετε τα μανιτάρια;

Μανιτάρια βελτιώνουν τη μνήμη ενισχύοντας την ανάπτυξη των νεύρων

Πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια;

Γιατί τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon