Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μανιτάρια συνταγές: Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Μανιτάρια συνταγές: Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Μανιτάρια συνταγές: Yπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές και αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου που τα μανιτάρια φυτρώνουν!


Αν είστε λάτρεις των μανιταριών τότε θα βρείτε την παρακάτω συνταγή απλά υπέροχη. Φυσικά, υπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές χρησιμοποιώντας τις και αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου για να τις βγάλουμε και να τις μαγειρέψουμε σε επανάληψη καθώς τα μανιτάρια είναι στα φόρτε τους. Το αγαπημένο μας πράγμα για τα μανιτάρια είναι το πόσο πραγματικά ευέλικτα είναι και με πόσα πράγματα ταιριάζουν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πρωινό, σε μεσημεριανό ακόμα και για δείπνο. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε είναι η γαλέτα άγριων μανιταριών με κρούστα βοτάνων. Αυτή η Galette Wild Mushroom όπως συνηθίζεται να λέγεται, φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά είναι απατηλά απλή.

Τα συστατικά που χρειάζεστε είναι:

  • 3 φλιτζάνια άγρια ​​μανιτάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι κρέμα φρεϊς
  • 1/4 κγ φρέσκο ​​θυμάρι
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αυγό για πλύσιμο
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κσ φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους και παγωμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σχοινόπρασο, το θυμάρι και τον μαϊντανό σε ένα μπολ. Μόλις επικαλυφθούν τα μυρωδικά με αλεύρι και διασκορπιστούν ομοιόμορφα, χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή ένα πιρούνι για να κόψετε το βούτυρο σε μείγμα αλευριού, σχηματίζοντας θρυμματισμένους σε μέγεθος μπιζελιού. Πρόσθεσε νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν το αλεύρι και το βούτυρο. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. Πλάστε τη ζύμη σε επίπεδο κύκλο και τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη. Ψύξτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Όσο κρυώνει η κρούστα, φτιάξτε τη γέμιση. Χρησιμοποιώντας μια υγρή χαρτοπετσέτα, “ξεπλύνετε” τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε ¼ χοντρά κομμάτια. Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαρύ τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αλατοπιπερώστε και σβήστε τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τη ζύμη σε έναν κύκλο 15 ιντσών πάχους περίπου ¼ ίντσας. Μεταφέρετε προσεκτικά σε λαδόκολλα στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώστε την κρέμα γάλακτος στην κρούστα που έχετε ανοίξει. Ξεκινώντας από το κέντρο, βγείτε έξω, αφήνοντας ένα περίγραμμα 2 ιντσών γύρω-γύρω. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βγάζετε το μείγμα των μανιταριών από το τηγάνι και το βάζετε απαλά πάνω από την κρέμα. Περιχύνουμε με γραβιέρα και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​θυμάρι. Διπλώστε το περίγραμμα προς τα πάνω και πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας όσο χρειάζεται. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά το αυγό με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, περάστε το πλύσιμο των αυγών πάνω από το χείλος της ζύμης. Ψήνετε τη γαλέτα για 45-50 λεπτά. Αν η κρούστα αρχίσει να παίρνει πολύ καφέ, τεντώστε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα για 5 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να καθαρίζετε τα μανιτάρια;

Μανιτάρια βελτιώνουν τη μνήμη ενισχύοντας την ανάπτυξη των νεύρων

Πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια;

Γιατί τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon