Συστατικά:
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλλο
- 1 κουτί σαρδέλες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
- 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- Ελαιόλαδο, για το ράντισμα
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια πορτομπέλλο και ξύστε απαλά τα βράγχια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Τοποθετήστε τα μανιτάρια στο ταψί, με την πλευρά των βραγχίων προς τα πάνω.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσουν.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα του σπανακιού με τις στραγγισμένες σαρδέλες και την παρμεζάνα. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
- Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα σαρδέλας και σπανακιού στα μανιτάρια πορτομπέλλο, γεμίζοντας τις κοιλότητες.
- Περιχύνετε τα γεμιστά μανιτάρια με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με επιπλέον τυρί παρμεζάνα, αν θέλετε.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ζεσταθεί η γέμιση.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα γεμιστά μανιτάρια να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.
- Απολαύστε τα γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλλο με σαρδέλα και σπανάκι ως νόστιμο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.
Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια portobello είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Ο συνδυασμός σαρδέλας, σπανακιού και τυριού παρμεζάνας δημιουργεί μια πλούσια και χορταστική γέμιση που συνδυάζεται τέλεια με την κρεατική υφή των μανιταριών portobello. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για έναν νόστιμο και μοναδικό τρόπο για να απολαύσετε σαρδέλες και σπανάκι σε ένα χορταστικό γεύμα.)