Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μανιτάρια: Ποιο είδος μανιταριών να επιλέξω;

Μανιτάρια: Ποιο είδος μανιταριών να επιλέξω;

Μανιτάρια: Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή με πολλές θρεπτικές αξίες και ποικιλία γεύσεων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μανιταριών, και κάθε είδος έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες, γεύση και χρήση στη μαγειρική.


Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή με πολλές θρεπτικές αξίες και ποικιλία γεύσεων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μανιταριών, και κάθε είδος έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες, γεύση και χρήση στη μαγειρική. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τύπους μανιταριών και πώς να τα επιλέξετε.
  1. Λευκό μανιτάρι (Agaricus bisporus)
    Αυτά τα μανιτάρια είναι τα πιο κοινά και ευρέως διαθέσιμα. Έχουν ήπια γεύση και είναι ιδανικά για σαλάτες, σούπες, σάλτσες και τηγανιτά. Όταν είναι φρέσκα, έχουν ανοιχτόχρωμο, λευκό χρώμα, αλλά γίνονται πιο σκούρα καθώς ωριμάζουν.
  2. Πορτομπέλο (Portobello)
    Οποιοδήποτε λευκό μανιτάρι όταν ωριμάσει και ανοίξει πλήρως, μετατρέπεται σε πορτομπέλο. Είναι μεγάλα και έχουν πιο έντονη γεύση από τα λευκά μανιτάρια. Ιδανικά για ψητά ή γεμιστά, τα πορτομπέλο προσφέρουν μια πιο «κρέας» γεύση και μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλές συνταγές.
  3. Σιτάκες (Shiitake)
    Τα σιτάκες προέρχονται από την Ασία και είναι γνωστά για τη βαθιά, «μεθυστική» γεύση τους και τις υψηλές θρεπτικές τους αξίες. Έχουν σκούρο καφέ χρώμα και χρησιμοποιούνται συνήθως σε σούπες, stir-fry και ασιατικές συνταγές.
  4. Μανιτάρια Αλμπίνι (Oyster)
    Τα μανιτάρια αλμπίνι έχουν σχήμα που μοιάζει με όστρακο και είναι ιδανικά για μαγειρική, είτε τηγανητά, είτε σε σάλτσες ή σούπες. Έχουν ελαφριά, γλυκιά γεύση και συνδυάζονται καλά με κρεατικά και λαχανικά.
  5. Μανιτάρια πλευρώτους (Chanterelles)
    Έχουν έντονη γεύση και άρωμα με ένα υπέροχο χρυσό χρώμα. Είναι πολύ δημοφιλή στην ευρωπαϊκή κουζίνα και χρησιμοποιούνται κυρίως για να ενισχύσουν τη γεύση πιάτων, όπως ριζότο, σάλτσες ή ομελέτες.

Όταν επιλέγετε μανιτάρια, προτιμήστε τα φρέσκα και με στεγνή εμφάνιση. Τα μανιτάρια που είναι υγρά ή μαλακά μπορεί να είναι παλαιά και λιγότερο γευστικά. Τα μανιτάρια είναι μια θρεπτική προσθήκη σε πολλές συνταγές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες παρασκευές, από σούπες και σάλτσες μέχρι κυρίως πιάτα και σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Σπιτική πίτσα: 5 ιδέες για να μην βαρεθείτε ποτέ

Πεντανόστιμη συνταγή για νιόκι με μπέικον και μανιτάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νηστίσιμα σνακ που θα σας κρατήσουν για ώρες

Σνακ νηστεία: Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η διατροφή περιορίζεται σε τρόφιμα που δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, και τα σνακς που καταναλώνονται πρέπει να είναι νηστίσιμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείς

Η ιδανική συνταγή για την νηστεία

Κεφτεδάκια φακής: Αν αναζητάς μια νηστίσιμη συνταγή που να είναι ταυτόχρονα γευστική και θρεπτική, οι κεφτέδες φακής είναι η τέλεια επιλογή. Πλούσιοι σε φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική

Νηστίσιμος συνδυασμός ενέργειας

Χουρμάδες με ταχίνι: Είτε χρειάζεστε κάτι γρήγορο πριν από την προπόνηση είτε ψάχνετε για ένα υγιεινό επιδόρπιο, αυτό το μείγμα θα σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη μέρα σας!

Αλτσχάιμερ βότανα: Βότανα που μπορούν να αντιστρέψουν τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ 

Αλτσχάιμερ βότανα: Δύο βότανα που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των ερευνητών για τις πιθανές τους ευεργετικές επιδράσεις στην Αλτσχάιμερ είναι η ρίγανη και ο κουρκουμάς.

Close Icon