Μάνγκο sticky rice: Η γλυκύτητα του ώριμου μάνγκο εξισορροπείται τέλεια με το κρεμώδες κολλώδες ρύζι.
Η αγαπημένη γεύση του μάνγκο πάει χέρι-χέρι με το καλοκαίρι. Ενώ πάντα ψάχνουμε τρόπους να νικήσουμε τη ζέστη, τα μάνγκο είναι το πιο απολαυστικό μέρος. Για έναν όμορφο συνδυασμό συστατικών που θα λιώσει το στόμα σας, αυτή η καλοκαιρινή ξεχωριστή συνταγή είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή και απαιτεί πολύ λίγο χρόνο. Κολλώδες ρύζι με μάνγκο, λοιπόν, με την γλυκύτητα του ώριμου μάνγκο να εξισορροπείται τέλεια με το κρεμώδες κολλώδες ρύζι για να γίνει ένα υπέροχο πιάτο.
Συστατικά:
- 3/4 του φλιτζανιού – κοντόκοκκο ρύζι
- 3/4 του φλιτζανιού και 1/4 του φλιτζανιού – γάλα καρύδας
- 1/4 του φλιτζανιού – νερό
- Αλάτι, μια πρέζα
- 4 κουταλιές της σούπας – συμπυκνωμένο γάλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο
Μέθοδος παρασκευής:
- Μουλιάζουμε το ρύζι σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά και μετά το σουρώνουμε.
- Προσθέστε 3/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας, 1/4 του φλιτζανιού νερό, μια πρέζα αλάτι και αφήστε το να σιγοβράσει σε φωτιά.
- Το σκεπάζουμε και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά
- Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο γάλα και μισό κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο και αφρατέψτε το ρύζι.
- Προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο γάλα για να τελειώσετε.
- Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα μάνγκο και απολαμβάνουμε κρύο!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube