Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μάλτα Bragioli: Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Μάλτα Bragioli: Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Μάλτα Bragioli: Μια συνταγή με μοσχάρι από τη Μάλτα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και θα εντυπωσιάσει τους συνδαιτημόνες σας.



Τα μαλτέζικα Bragioli, γνωστά και ως ελιά μοσχαρίσιου κρέατος, είναι κοκκινιστό μοσχαρίσιο γεμιστό κρέας. Ο όρος ελιά συχνά μπερδεύει, εφόσον δεν υπάρχουν ελιές σε αυτή τη συνταγή, Ωστόσο, πήρε το όνομά του για το γεγονός ότι είναι γεμιστό και θυμίζει κάπως το σχήμα της ελιάς όταν μαγειρεύεται. Όπως και να το ονομάσετε, είναι πεντανόστιμο και μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως κυρίως γεύμα σε ένα επίσημο δείπνο που πρέπει να παραθέσετε.


Τα συστατικά του είναι:

  • 2 κιλά κόντρα φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 3 φέτες λευκό μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα θρυμματισμένο
  • 2 βραστά αυγά κομμένα σε φέτες
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και πιπέρι για την γεύση
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί για το ψήσιμο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

1. Χτυπάμε τις φέτες του κρέατος με ένα σφυρί για να είναι ομοιόμορφες και λεπτές.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, το ψιλοκομμένο μπέικον, τον μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο και φτιάχτηκε η γέμισή σου. Τοποθετήστε μια
γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε μια φέτα από το βόειο κρέας και απλώστε την μαζί με μερικές φέτες βραστό αυγό.
3. Τυλίξτε τις φέτες κρέατος κατά μήκος πάνω από τη γέμιση και δέστε τη με σπάγκο μαγειρέματος ή ασφαλίστε τις με οδοντογλυφίδες. Κάνετε αυτό με όλο το βόειο κρέας, προσπαθώντας να κατανείμετε ομοιόμορφα τη γέμιση.
4. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε τα στον πάτο του μαζί με τα φύλλα δάφνης.
5. Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι που μαγειρεύτηκε το μοσχάρι, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.
6. Περιχύνουμε με το κρασί και σβήνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
7. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το κρέας και βάλτε τα να σιγοβράσουν, θέλετε να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει όμορφα (μπορεί
να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο κρασί ή νερό αν βράσει αλλά όχι τόσο πολύ μέχρι να είναι έτοιμο).
8. Όταν τελειώσετε αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και το σχοινί και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα.

Έχετε ετοιμάσει ένα φαγητό που θα λατρέψουν όλου όσοι θα το δοκιμάσουν και είναι σίγουρο ότι θα σας ζητήσουν την συνταγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Ετοιμάστε μυρωδάτο μοσχαράκι με σάλτσα μαστίχας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon