Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Makhana Matar Curry: Έχετε δοκιμάσει ποτέ πυκνή σάλτσα από κάσιους, σε συνδυασμό με πικάντικη ντομάτα, ζεστό πουρέ ή ρύζι; Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από γεύση και υφές από την Ινδία.


Το Makhana Matar Curry είναι ένα ινδικό νόστιμο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη που έχει ως βάση τη σάλτσα του. Αυτό το πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο συνοδευτικό για επίσημο δείπνο ή ακόμα και ένα πιάτο για ένα ήσυχο δείπνο με μερικούς φίλους. Το Makhana matar Curry φτιάχνεται με πικάντικη ντομάτα και σάλτσα κάσιους. Είναι συνηθισμένο να σερβίρεται με φρέσκο ζεστό πουρέ ή λευκό ρύζι. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι στα 5 λεπτά και η ώρα που χρειάζεται για να μαγειρευτεί είναι 25 λεπτά. Αν λοιπόν είστε λάτρης της Ινδικής κουζίνας, ξέρετε να μαγειρεύετε και τα ινδικά συστατικά και μπαχαρικά σας είναι οικεία, τότε φτιάξτε την παρακάτω πανεύκολη συνταγή.

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 3 φλιτζάνια παξιμάδι makhana (λέγεται phool makhana)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ¼ του φλιτζανιού αρακά (μπορείτε και κατεψυγμένο)
    Για την σάλτσα:
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι κάσιους
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι σαφείς και πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα για να πετύχει. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη makhana και τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν τραγανά (αυτό πρέπει να διαρκέσει για περίπου 3 με 4 λεπτά όχι παραπάνω). Μετά κρατήστε το στην άκρη. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κάσιους και το τζίντζερ. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και δοκιμάστε τη φωτιά προσθέτοντας έναν σπόρο κύμινου. Εάν ο σπόρος ραγίσει αμέσως, το λάδι είναι έτοιμο.

Προσθέστε τους σπόρους κύμινου, καθώς οι σπόροι του κύμινου ραγίζουν προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τηγανίζουμε για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να αρχίσει να διαχωρίζεται το λάδι από το μείγμα. Προσθέστε τη ψητή makhana και τον αρακά, ανακατέψτε καλά και προσθέστε περίπου 1 με 1 1/2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να ψηθεί για 6 με 7 λεπτά σε χαμηλή μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αν θέλετε η σάλτσα να είναι περισσότερη μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό. Σβήνετε τη φωτιά προσθέτουμε το garam masala και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καλύψτε την πρωτεΐνη σας καθημερινά με ένα γευστικό quiche στον φούρνο

Σούσι από τα βάθη της ανατολής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο

Ποια τρόφιμα έχουν χαμηλό θερμιδικό φορτίο

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon