Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Makhana Matar Curry: Έχετε δοκιμάσει ποτέ πυκνή σάλτσα από κάσιους, σε συνδυασμό με πικάντικη ντομάτα, ζεστό πουρέ ή ρύζι; Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από γεύση και υφές από την Ινδία.


Το Makhana Matar Curry είναι ένα ινδικό νόστιμο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη που έχει ως βάση τη σάλτσα του. Αυτό το πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο συνοδευτικό για επίσημο δείπνο ή ακόμα και ένα πιάτο για ένα ήσυχο δείπνο με μερικούς φίλους. Το Makhana matar Curry φτιάχνεται με πικάντικη ντομάτα και σάλτσα κάσιους. Είναι συνηθισμένο να σερβίρεται με φρέσκο ζεστό πουρέ ή λευκό ρύζι. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι στα 5 λεπτά και η ώρα που χρειάζεται για να μαγειρευτεί είναι 25 λεπτά. Αν λοιπόν είστε λάτρης της Ινδικής κουζίνας, ξέρετε να μαγειρεύετε και τα ινδικά συστατικά και μπαχαρικά σας είναι οικεία, τότε φτιάξτε την παρακάτω πανεύκολη συνταγή.

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 3 φλιτζάνια παξιμάδι makhana (λέγεται phool makhana)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ¼ του φλιτζανιού αρακά (μπορείτε και κατεψυγμένο)
    Για την σάλτσα:
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι κάσιους
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι σαφείς και πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα για να πετύχει. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη makhana και τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν τραγανά (αυτό πρέπει να διαρκέσει για περίπου 3 με 4 λεπτά όχι παραπάνω). Μετά κρατήστε το στην άκρη. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κάσιους και το τζίντζερ. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και δοκιμάστε τη φωτιά προσθέτοντας έναν σπόρο κύμινου. Εάν ο σπόρος ραγίσει αμέσως, το λάδι είναι έτοιμο.

Προσθέστε τους σπόρους κύμινου, καθώς οι σπόροι του κύμινου ραγίζουν προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τηγανίζουμε για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να αρχίσει να διαχωρίζεται το λάδι από το μείγμα. Προσθέστε τη ψητή makhana και τον αρακά, ανακατέψτε καλά και προσθέστε περίπου 1 με 1 1/2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να ψηθεί για 6 με 7 λεπτά σε χαμηλή μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αν θέλετε η σάλτσα να είναι περισσότερη μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό. Σβήνετε τη φωτιά προσθέτουμε το garam masala και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καλύψτε την πρωτεΐνη σας καθημερινά με ένα γευστικό quiche στον φούρνο

Σούσι από τα βάθη της ανατολής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο

Ποια τρόφιμα έχουν χαμηλό θερμιδικό φορτίο

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon