Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Makhana Matar Curry: Έχετε δοκιμάσει ποτέ πυκνή σάλτσα από κάσιους, σε συνδυασμό με πικάντικη ντομάτα, ζεστό πουρέ ή ρύζι; Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από γεύση και υφές από την Ινδία.



Το Makhana Matar Curry είναι ένα ινδικό νόστιμο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη που έχει ως βάση τη σάλτσα του. Αυτό το πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο συνοδευτικό για επίσημο δείπνο ή ακόμα και ένα πιάτο για ένα ήσυχο δείπνο με μερικούς φίλους. Το Makhana matar Curry φτιάχνεται με πικάντικη ντομάτα και σάλτσα κάσιους. Είναι συνηθισμένο να σερβίρεται με φρέσκο ζεστό πουρέ ή λευκό ρύζι. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι στα 5 λεπτά και η ώρα που χρειάζεται για να μαγειρευτεί είναι 25 λεπτά. Αν λοιπόν είστε λάτρης της Ινδικής κουζίνας, ξέρετε να μαγειρεύετε και τα ινδικά συστατικά και μπαχαρικά σας είναι οικεία, τότε φτιάξτε την παρακάτω πανεύκολη συνταγή.


Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 3 φλιτζάνια παξιμάδι makhana (λέγεται phool makhana)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ¼ του φλιτζανιού αρακά (μπορείτε και κατεψυγμένο)
    Για την σάλτσα:
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι κάσιους
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι σαφείς και πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα για να πετύχει. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη makhana και τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν τραγανά (αυτό πρέπει να διαρκέσει για περίπου 3 με 4 λεπτά όχι παραπάνω). Μετά κρατήστε το στην άκρη. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κάσιους και το τζίντζερ. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και δοκιμάστε τη φωτιά προσθέτοντας έναν σπόρο κύμινου. Εάν ο σπόρος ραγίσει αμέσως, το λάδι είναι έτοιμο.

Προσθέστε τους σπόρους κύμινου, καθώς οι σπόροι του κύμινου ραγίζουν προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τηγανίζουμε για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να αρχίσει να διαχωρίζεται το λάδι από το μείγμα. Προσθέστε τη ψητή makhana και τον αρακά, ανακατέψτε καλά και προσθέστε περίπου 1 με 1 1/2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να ψηθεί για 6 με 7 λεπτά σε χαμηλή μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αν θέλετε η σάλτσα να είναι περισσότερη μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό. Σβήνετε τη φωτιά προσθέτουμε το garam masala και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καλύψτε την πρωτεΐνη σας καθημερινά με ένα γευστικό quiche στον φούρνο

Σούσι από τα βάθη της ανατολής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο

Ποια τρόφιμα έχουν χαμηλό θερμιδικό φορτίο

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon