Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μακαρόνια συνταγή: Μια διαφορετική αλλά απλή συνταγή με μακαρόνια, λεμόνι και σκόρδο

Μακαρόνια συνταγή: Μια διαφορετική αλλά απλή συνταγή με μακαρόνια, λεμόνι και σκόρδο

Μακαρόνια συνταγή: Αυτή η συνταγή για Λεμονάτα Σκόρδο Μακαρόνια είναι γρήγορη, εύκολη και γευστική, ιδανική για μια γρήγορη και νόστιμη γεύματος. Η συνδυασμένη γεύση του σκόρδου και του λεμονιού με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα βουτύρου κάνει αυτό το πιάτο μοναδικό και απολαυστικό.


Αυτή η συνταγή για λεμονάτα και σκορδάτα Μακαρόνια είναι γρήγορη, εύκολη και γευστική, ιδανική για μια γρήγορη και νόστιμη γεύματος. Η συνδυασμένη γεύση του σκόρδου και του λεμονιού με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα βουτύρου κάνει αυτό το πιάτο μοναδικό και απολαυστικό.

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια μακαρόνια (π.χ. λινγκουίνι, σπαγγέτι)
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ dente. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να στραγγίσουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το τριμμένο σκόρδο. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αρωματίζεται.

Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει στο τηγάνι. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα μακαρόνια στη σάλτσα σκόρδου και λεμονιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι τα μακαρόνια να είναι καλά επικαλυμμένα.

Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε άμεσα.

Αυτή η συνταγή για Λεμονάτα Σκόρδο Μακαρόνια είναι γρήγορη, εύκολη και γευστική, ιδανική για μια γρήγορη και νόστιμη γεύματος. Η συνδυασμένη γεύση του σκόρδου και του λεμονιού με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα βουτύρου κάνει αυτό το πιάτο μοναδικό και απολαυστικό.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice

Ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά

Κάνει να τρώμε ζυμαρικά το βράδυ;

Σπαγγέτι με λεμόνι και πιπεριά τσίλι - Η συνταγή που θα φτιάξεις ξανά και ξανά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon