Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μακαρόνια: Δημιουργήστε τη δική σας bolognese με σπαγγέτι

Μακαρόνια: Δημιουργήστε τη δική σας bolognese με σπαγγέτι

Μακαρόνια: Αυτή η σπιτική μπολονέζ μακαρονάδα αιχμαλωτίζει την ουσία της ιταλικής κουζίνας με τις δυνατές γεύσεις και την ανακουφιστική της γοητεία.


Μεταφέρετε τους γευστικούς σας κάλυκες στην καρδιά της Ιταλίας με ένα κλασικό και ανακουφιστικό πιάτο – τα μακαρόνια Bolognese. Αυτή η εμβληματική ιταλική συνταγή διαθέτει μια πλούσια, χορταστική σάλτσα κρέατος που συνδυάζεται τέλεια με al dente σπαγγέτι, δημιουργώντας μια συμφωνία γεύσεων. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να φτιάξετε τα δικά σας μακαρόνια Bolognese στο σπίτι:

Μακαρόνια Bolognese

Συστατικά:

  • 450 g κιμάς μοσχαρίσιος
  • 225 g κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι  ξηρό κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι  ζωμό βοείου κρέατος ή λαχανικών
  • 1 κονσέρβα θρυμματισμένες ντομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο
  • 450 g μακαρόνια
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ετοιμάστε τα αρωματικά:
    Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν.
  • Ροδίζουμε το κρέας:
    Προσθέστε τον κιμά και το χοιρινό στην κατσαρόλα, σπάζοντας τον με ένα κουτάλι.
    Ροδίζουμε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα πλούσιο, καραμελωμένο εξωτερικό.
  • Deglaze με κρασί:
    Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, ξύνοντας τα γευστικά κομμάτια από τον πάτο της κατσαρόλας.
    Αφήνουμε το κρασί να μειωθεί στο μισό, εντείνοντας τις αλμυρές γεύσεις.
  • Σιγοβράζουμε με ντομάτες:
    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις θρυμματισμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύοντας να ενωθούν.
    Ρίχνουμε μέσα το ζωμό βοείου κρέατος ή λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει ελαφρά.
  • Εγχύστε με γάλα:
    Προσθέστε σταδιακά το πλήρες γάλα στη σάλτσα που σιγοβράζει, δημιουργώντας μια λαχταριστή και κρεμώδη υφή.
    Ρίξτε μέσα τα φύλλα δάφνης για ένα διακριτικό φυτικό τόνο.
  • Σιγοβράστε:
    Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα Bolognese για γεύση.
    Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν και να ενταθούν. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  • Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι:
    Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
    Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Σερβίρετε και απολαύστε:
    Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από τη σάλτσα Bolognese.
    Ρίξτε με κουτάλι την πλούσια και κρεατική σάλτσα πάνω από τα μαγειρεμένα μακαρόνια.
    Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκα μυρωδικά αν θέλετε.

Αυτή η σπιτική μπολονέζ μακαρονάδα αιχμαλωτίζει την ουσία της ιταλικής κουζίνας με τις δυνατές γεύσεις και την ανακουφιστική της γοητεία. Συγκεντρωθείτε γύρω από το τραπέζι, μοιραστείτε ένα γεύμα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε την ικανοποίηση να γευτείτε αυτό το διαχρονικό κλασικό φτιαγμένο στη δική σας κουζίνα. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολα ζυμαρικά για φοιτητές

Δημιουργήστε εύκολα σπαγγέτι με λαχανικά

Γιατί πολλοί άνδρες δεν ακολουθούν μια vegan διατροφή;

Εύκολη συνταγή με φασόλια και σπαγγέτι από την Τοσκάνη

Ποια γεύματα είναι τα πιο οικονομικά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon