Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μακαρόνια Amatriciana: Η πιο γευστική συνταγή με λίγα υλικά

Μακαρόνια Amatriciana: Η πιο γευστική συνταγή με λίγα υλικά

Μακαρόνια Amatriciana: Η μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, με καταγωγή από την περιοχή του Λάτσιο και την πόλη Αμάτριτσε. Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με guanciale


Η μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, με καταγωγή από την περιοχή του Λάτσιο και την πόλη Αμάτριτσε. Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με guanciale (ιταλικό μπέικον από χοιρινό μάγουλο), ντομάτες, πεκορίνο τυρί και μαύρο πιπέρι, δημιουργώντας μια πλούσια και γεμάτη γεύση που σίγουρα θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.

Υλικά:

  • 400γρ. σπαγγέτι ή μπουκατίνι
  • 150γρ. guanciale (ή πανκέτα αν δεν βρείτε guanciale), κομμένο σε λωρίδες
  • 400γρ. κονσέρβα αποφλοιωμένων ντοματών (ή φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες)
  • 50γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, αν θέλετε επιπλέον πικάντικη γεύση)

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα ζυμαρικά:

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε τα.
  2. Ετοιμάστε τη σάλτσα:

    • Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το guanciale (ή την πανκέτα) και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό και να απελευθερώσει το λίπος του, περίπου 5-7 λεπτά. Αν υπάρχει πολύ λίπος, μπορείτε να αφαιρέσετε λίγο, αλλά κρατήστε αρκετό για να δώσει γεύση.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες:

    • Ρίξτε τις ντομάτες στο τηγάνι, σπάστε τες με μια ξύλινη κουτάλα και αφήστε τις να σιγοβράσουν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατίστε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, πιπέρι καγιέν για έξτρα πικάντικη γεύση.
  4. Συνδυάστε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά:

    • Ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν πλήρως. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών για να τη χαλαρώσετε.
  5. Ολοκληρώστε με το τυρί:

    • Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μισό από το τριμμένο πεκορίνο. Ανακατέψτε για να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
  6. Σερβίρετε:

    • Σερβίρετε αμέσως την μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα, προσθέτοντας το υπόλοιπο πεκορίνο και μια επιπλέον πινελιά φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού.

Απολαύστε την παραδοσιακή μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα με ένα ποτήρι κόκκινο ιταλικό κρασί, όπως ένα Chianti ή Montepulciano!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες ιδέες για νόστιμα και οικονομικά γεύματα

Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Νόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα

Πόσους υδατάνθρακες χρειάζεται το σώμα μου την ημέρα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

 Το Πλιγούρι και η Υγεία των Νευρών

Πλιγούρι :Η βιταμίνη Β1 και η βιταμίνη Β6 βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Επιπλέον, το πλιγούρι παρέχει πολύ μαγνήσιο, το οποίο είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να μειώνει την ένταση των μυών και το στρες στο σώμα.

Τα οφέλη του ελαιολάδου με άδειο στομάχι

Ελαιόλαδο: Από τη βελτίωση της πέψης και την αποτοξίνωση του οργανισμού μέχρι την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας, το ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός σύμμαχος για την υγεία και την ευεξία.

Το μυστικό για την υγεία των ματιών μας

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς, το έντονα κίτρινο μπαχαρικό που προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa, είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Αν και συνήθως συσχετίζεται με την καταπολέμηση

Είναι απαραίτητα τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα;

Λαχανικά και φρούτα: Τα βιολογικά λαχανικά έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή τους. Αλλά πόσο σημαντικά είναι πραγματικά και τι διαφορά

Γαρύφαλλο - Μια φυσική ενίσχυση για τα οστά

Γαρύφαλλο: Χάρη στα αντιοξειδωτικά, τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και διατήρηση της οστικής πυκνότητας.

Πώς να λάβω πρωτεΐνη χωρίς να φάω κρέας

Plant based: Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση του κινδύνου χρόνιας ασθένειας.

Close Icon