Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγειρίτσα: Μια εναλλακτική light συνταγή με κοτόπουλο

Μαγειρίτσα: Μια εναλλακτική light συνταγή με κοτόπουλο

Μαγειρίτσα: Μια εναλλακτική συνταγή που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και χοληστερόλη και φτιάχνεται πολύ πιο εύκολα από την κλασική.


Μια εναλλακτική συνταγή που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και χοληστερόλη και φτιάχνεται πολύ πιο εύκολα από την κλασική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία λαχανικών (π.χ. σπανάκι, σέλινο) και αρωματικά βότανα για μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα απόψε το βράδυ μετά την Ανάσταση.

Συστατικά

  • 700 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 λίτρα ζεστό ζωμό κότας
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Οδηγίες

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίστε να ροδίζει από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και το χοντροκομμένο μαρούλι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές της σούπας στο μπολ. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Τώρα ρίξτε αργά το περιεχόμενο του μπολ στη σούπα και ανακατέψτε.
  • Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πασχαλινό τραπέζι: Τι βρίσκουμε στο εορταστικό μενού;

Βάψιμο αυγών: Μια φυσική εναλλακτική για κατακόκκινα αυγά

Μια εναλλακτική συνταγή για τσουρέκια πασχαλινά vegan

Πινακίδες, άδειες οδήγησης & κυκλοφορίας επιστρέφονται για το Πάσχα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon