Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγειρική Tips: Για να μη σας ξεφεύγουν τα πράγματα εντελώς

Μαγειρική Tips: Για να μη σας ξεφεύγουν τα πράγματα εντελώς

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.


Μαγειρική Tips: Αγαπάτε τη μαγειρική, αλλά θεωρείτε ότι κάποια πράγματα σας ξεφεύγουν εντελώς. Ορισμένες φορές, τα πράγματα που φαίνονται εύκολα μπορεί να αποτελέσουν πηγή σύγχυσης. Ίσως μαγειρεύετε κάποιες τροφές παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζονται ή κάποιες άλλες καταλήγουν πάντα να σας κολλάνε. Μην τα παρατάτε. Ακόμα και οι καλύτεροι σεφ χρειάζονται κάποιες φορές ένα μικρό χέρι βοηθείας για να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα. 6 κόλπα που μπορούν να τελειοποιήσουν τη μαγειρική σας

  1. Ζυμαρικά χωρίς λάδι, που όμως δεν θα σας κολλάνε

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ή πιστεύουν ότι αν προσθέσουν λάδι στο νερό πριν βράσουν τα ζυμαρικά θα τα αποτρέψουν από το να καταλήξουν μια μάζα μετά. Ίσως λειτουργεί όντως, ωστόσο, κάνει και την σάλτσα να γλιστράει από αυτά. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε τη σωστή δοσολογία νερού, 1 λίτρο για 100 γραμμάρια μακαρονιών και 1.5 λίτρο για 100 γρ. φρέσκα ζυμαρικά, θα παρατηρήσετε ότι το πρόβλημα λύνεται χωρίς τη βοήθεια του λαδιού.

  1. Μαγειρική σόδα για το ξεφλούδισμα των αυγών

Προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του τσαγιού μαγειρικής σόδας στην κατσαρόλα πριν τοποθετήσετε μέσα τα αυγά. Όταν το νερό βράσει, καλύψτε την κατσαρόλα και βγάλτε τη από τη φωτιά για 13 λεπτά. Είστε έτοιμοι να ξεφλουδίσετε τα αυγά σας με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο!

  1. Ζεστάνετε το φαγητό σε σχήμα δαχτυλιδιού

Τοποθετήστε το φαγητό, που πρόκειται να ζεστάνετε, σε σχήμα κύκλου μέσα στο πιάτο σας και αφήστε το κέντρο άδειο πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι θα ζεσταίνεται πιο γρήγορα και ομοιόμορφα κάθε φορά.

  1. Μην παραψήνετε το ψάρι σας

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.

  1. Τυλίξτε το μαρούλι με χαρτί κουζίνας, για να μη μαραθεί

Αν τυλίξετε το μαρούλι σας σε ένα χαρτί κουζίνας, πριν το βάλετε στο ψυγείο, θα μείνει τραγανό και φρέσκο για περισσότερο καιρό. Το χαρτί θα απορροφήσει κάθε παραπάνω υγρασία που θα μπορούσε να το μαράνει.

  1. Χρονομετρήστε το βράσιμο των αυγών
  • Αν προτιμάτε μελάτο το αυγό σας, βράστε το για περίπου 6 λεπτά και για να είναι σφιχτό, για περίπου 10 λεπτά.
  • Καθόλου πολύπλοκες συμβουλές και εύκολες να τις θυμάστε. Θα σας γλυτώσουν χρόνο και απογοήτευση για το μαγειρικό σας ταλέντο. Δοκιμάστε τις!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δυο tips για την κουζίνα που αφορούν σκόρδα και πατάτες

Μυστικό από σεφ να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα

Μυστικό για απαράμιλλο καφέ φίλτρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon