Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγειρική Tips: Για να μη σας ξεφεύγουν τα πράγματα εντελώς

Μαγειρική Tips: Για να μη σας ξεφεύγουν τα πράγματα εντελώς

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.


Μαγειρική Tips: Αγαπάτε τη μαγειρική, αλλά θεωρείτε ότι κάποια πράγματα σας ξεφεύγουν εντελώς. Ορισμένες φορές, τα πράγματα που φαίνονται εύκολα μπορεί να αποτελέσουν πηγή σύγχυσης. Ίσως μαγειρεύετε κάποιες τροφές παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζονται ή κάποιες άλλες καταλήγουν πάντα να σας κολλάνε. Μην τα παρατάτε. Ακόμα και οι καλύτεροι σεφ χρειάζονται κάποιες φορές ένα μικρό χέρι βοηθείας για να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα. 6 κόλπα που μπορούν να τελειοποιήσουν τη μαγειρική σας

  1. Ζυμαρικά χωρίς λάδι, που όμως δεν θα σας κολλάνε

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ή πιστεύουν ότι αν προσθέσουν λάδι στο νερό πριν βράσουν τα ζυμαρικά θα τα αποτρέψουν από το να καταλήξουν μια μάζα μετά. Ίσως λειτουργεί όντως, ωστόσο, κάνει και την σάλτσα να γλιστράει από αυτά. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε τη σωστή δοσολογία νερού, 1 λίτρο για 100 γραμμάρια μακαρονιών και 1.5 λίτρο για 100 γρ. φρέσκα ζυμαρικά, θα παρατηρήσετε ότι το πρόβλημα λύνεται χωρίς τη βοήθεια του λαδιού.

  1. Μαγειρική σόδα για το ξεφλούδισμα των αυγών

Προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του τσαγιού μαγειρικής σόδας στην κατσαρόλα πριν τοποθετήσετε μέσα τα αυγά. Όταν το νερό βράσει, καλύψτε την κατσαρόλα και βγάλτε τη από τη φωτιά για 13 λεπτά. Είστε έτοιμοι να ξεφλουδίσετε τα αυγά σας με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο!

  1. Ζεστάνετε το φαγητό σε σχήμα δαχτυλιδιού

Τοποθετήστε το φαγητό, που πρόκειται να ζεστάνετε, σε σχήμα κύκλου μέσα στο πιάτο σας και αφήστε το κέντρο άδειο πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι θα ζεσταίνεται πιο γρήγορα και ομοιόμορφα κάθε φορά.

  1. Μην παραψήνετε το ψάρι σας

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.

  1. Τυλίξτε το μαρούλι με χαρτί κουζίνας, για να μη μαραθεί

Αν τυλίξετε το μαρούλι σας σε ένα χαρτί κουζίνας, πριν το βάλετε στο ψυγείο, θα μείνει τραγανό και φρέσκο για περισσότερο καιρό. Το χαρτί θα απορροφήσει κάθε παραπάνω υγρασία που θα μπορούσε να το μαράνει.

  1. Χρονομετρήστε το βράσιμο των αυγών
  • Αν προτιμάτε μελάτο το αυγό σας, βράστε το για περίπου 6 λεπτά και για να είναι σφιχτό, για περίπου 10 λεπτά.
  • Καθόλου πολύπλοκες συμβουλές και εύκολες να τις θυμάστε. Θα σας γλυτώσουν χρόνο και απογοήτευση για το μαγειρικό σας ταλέντο. Δοκιμάστε τις!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δυο tips για την κουζίνα που αφορούν σκόρδα και πατάτες

Μυστικό από σεφ να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα

Μυστικό για απαράμιλλο καφέ φίλτρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon