Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγειρική : Λαχταριστό σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

Μαγειρική : Λαχταριστό σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

Μαγειρική : Σου παρουσιάζουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για σουφλέ που θα αποτελείται από κρεμώδη τυριά ,ζαμπόν και κρέμα γάλακτος λιωμένα από την θερμότητα του φούρνου στο ψήσιμο.


Αν και εσύ είσαι λάτρεις του σουφλέ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις και να κάνεις πράξη την παρακάτω συνταγή και πραγματικά θα ενθουσιαστείς τόσο από την υπέροχη γεύση της αλλά και από το άρωμα. Το θεσπέσιο πάντρεμα των υλικών θα σε κάνει να θές να απολαμβάνεις αυτή την συνταγή ξανά και ξανά.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική λίστα τόσο με τα υλικά που θα χρειαστείς, όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις την προετοιμασία.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

500 γραμμάρια πένες
1 φλυτζάνι. τριμμένο κεφαλοτύρι (το μισό άστο στην άκρη για να φτιάξεις την κρέμα).
1 φλυτζάνι. γραβιέρα
1 φλυτζάνι. ψιλοκομμένο ζαμπόν
150 γραμμάρια. βούτυρο
120 γραμμάρια. αλεύρι
1 ½ λίτρο γάλα ζεστό
2 κρόκους
αλάτι
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος την κανονική η την light.

 

Εκτέλεση συνταγής

  • Πάρτε το βούτυρο, ρίξτε το σε μία κατσαρόλα και βάλτε το στο μάτι να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το πάνω στο μάτι για 1-2 λεπτά.
  • Στην συνέχεια τραβήξτε από την φωτιά το μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Αφού ανακατέψετε ξανά βάλτε στο μάτι και βράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά , μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Ανακατέψτε και τρίψτε το μοσχοκάρυδο.
  • Αφού ανακατέψετε , τραβήξτε το μείγμα από την φωτιά και προσθέστε τους κρόκους αυγών.
  • Αφού βράσετε τις πένες για όσα λεπτά λέει η συσκευασία (Θα ήταν καλύτερο να βράζετε -2 λεπτά από τον αναγραφόμενο χρόνο), πάρτε ένα ταψί και προσθέστε τα μακαρόνια, τα τυριά και το ζαμπόν σε στρώσεις, αφού το κάνετε αυτό καλύψτε το ταψί με το μείγμα και την κρέμα γάλακτος και βάλτε το στο φούρνο.

Tips

  • Για πολύ καλό αποτέλεσμα προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  • Αφήστε το Σουφλέ μέχρι να δείτε την κρέμα γάλακτος να έχει ροδίσει.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες για να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο σουφλέ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΚΠΑ : Συμπληρώνει 184 χρόνια λειτουργίας

Αυτοφροντίδα : Απλές και ανέξοδες τεχνικές

Τοξικοί άνθρωποι : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon