Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγειρική : Λαχταριστό σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

Μαγειρική : Λαχταριστό σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

Μαγειρική : Σου παρουσιάζουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για σουφλέ που θα αποτελείται από κρεμώδη τυριά ,ζαμπόν και κρέμα γάλακτος λιωμένα από την θερμότητα του φούρνου στο ψήσιμο.


Αν και εσύ είσαι λάτρεις του σουφλέ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις και να κάνεις πράξη την παρακάτω συνταγή και πραγματικά θα ενθουσιαστείς τόσο από την υπέροχη γεύση της αλλά και από το άρωμα. Το θεσπέσιο πάντρεμα των υλικών θα σε κάνει να θές να απολαμβάνεις αυτή την συνταγή ξανά και ξανά.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική λίστα τόσο με τα υλικά που θα χρειαστείς, όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις την προετοιμασία.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

500 γραμμάρια πένες
1 φλυτζάνι. τριμμένο κεφαλοτύρι (το μισό άστο στην άκρη για να φτιάξεις την κρέμα).
1 φλυτζάνι. γραβιέρα
1 φλυτζάνι. ψιλοκομμένο ζαμπόν
150 γραμμάρια. βούτυρο
120 γραμμάρια. αλεύρι
1 ½ λίτρο γάλα ζεστό
2 κρόκους
αλάτι
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος την κανονική η την light.

 

Εκτέλεση συνταγής

  • Πάρτε το βούτυρο, ρίξτε το σε μία κατσαρόλα και βάλτε το στο μάτι να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το πάνω στο μάτι για 1-2 λεπτά.
  • Στην συνέχεια τραβήξτε από την φωτιά το μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Αφού ανακατέψετε ξανά βάλτε στο μάτι και βράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά , μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Ανακατέψτε και τρίψτε το μοσχοκάρυδο.
  • Αφού ανακατέψετε , τραβήξτε το μείγμα από την φωτιά και προσθέστε τους κρόκους αυγών.
  • Αφού βράσετε τις πένες για όσα λεπτά λέει η συσκευασία (Θα ήταν καλύτερο να βράζετε -2 λεπτά από τον αναγραφόμενο χρόνο), πάρτε ένα ταψί και προσθέστε τα μακαρόνια, τα τυριά και το ζαμπόν σε στρώσεις, αφού το κάνετε αυτό καλύψτε το ταψί με το μείγμα και την κρέμα γάλακτος και βάλτε το στο φούρνο.

Tips

  • Για πολύ καλό αποτέλεσμα προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  • Αφήστε το Σουφλέ μέχρι να δείτε την κρέμα γάλακτος να έχει ροδίσει.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες για να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο σουφλέ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΚΠΑ : Συμπληρώνει 184 χρόνια λειτουργίας

Αυτοφροντίδα : Απλές και ανέξοδες τεχνικές

Τοξικοί άνθρωποι : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon