Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγειρική: Γιατί είναι ωραίο να μαγειρεύετε με παρέα;

Μαγειρική: Γιατί είναι ωραίο να μαγειρεύετε με παρέα;

Μαγειρική: Έχει αποδειχθεί ότι το μαγείρεμα μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τις σχέσεις που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ζευγάρια ενθαρρύνονται να μαγειρεύουν μεταξύ τους.



Σου φαίνεται ότι η σχέση με τους νέους σου φίλους έχει μείνει κάπως στάσιμη; Τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια βαθύτερη σύνδεση; Ενώ το φαγητό φαίνεται σαν μια προφανής απάντηση και το να φάτε μαζί είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα, ελπίζετε να δοκιμάσετε κάτι λίγο πιο διασκεδαστικό. Ένα πράγμα που ίσως δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να δοκιμάσετε είναι η μαγειρική ως ένας τρόπος να δεθείτε με τους νέους σας φίλους. Ακολουθούν τέσσερις λόγοι για τους οποίους αυτή είναι μια τόσο υπέροχη ιδέα.


Η μαγειρική ενισχύει τις σχέσεις

Έχει αποδειχθεί ότι το μαγείρεμα μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τις σχέσεις που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ζευγάρια ενθαρρύνονται να μαγειρεύουν μεταξύ τους. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι επειδή το μαγείρεμα μαζί μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη βελτίωση της επικοινωνίας. Δεν ισχύει μόνο για ζευγάρια σε σχέση, αλλά βελτιωμένη επικοινωνία μπορεί να αναπτυχθεί και σε άλλους τύπους σχέσεων, όπως φίλους, ειδικά σε νέους που μπορεί ακόμα να προσπαθούν να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ τους. Η μαγειρική προσφέρει έναν μη απειλητικό τρόπο για να προσφέρουμε εποικοδομητική κριτική σε νέους φίλους και επίσης βοηθάει ο ένας τον άλλον να συνειδητοποιήσει ποιος έχει ορισμένα δυνατά σημεία και αδυναμίες. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για να ξέρετε πώς να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον ή να συμβάλετε στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης του άλλου σε συγκεκριμένους τομείς. Το να γνωρίζεις πώς να επικοινωνείς καλύτερα, να βρίσκεις τρόπους να προσφέρεις εποικοδομητική κριτική και να κατανοείς τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία είναι σίγουρα πράγματα που μπορούν να ενισχύσουν τις σχέσεις.

Η μαγειρική μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων οικοδόμησης ομάδας

Οι φίλοι που μαγειρεύουν μαζί μπορούν όχι μόνο να εμβαθύνουν τη σχέση τους μεταξύ τους, αλλά και να τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν καλύτερα ως ομάδα. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το μαγείρεμα μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων οικοδόμησης ομάδας είναι η ενθάρρυνση της συνεργασίας. Επίσης, μερικές φορές όταν νέοι φίλοι κάνουν παρέα μαζί και αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό γεγονός, αυτό μπορεί να δυσκολέψει αυτούς που δεν είναι αθλητικοί τύποι. Η μαγειρική βάζει τους πάντες σε ίσους όρους παιχνιδιού και είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι. Αν και είναι αλήθεια, μερικοί μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα στην κουζίνα, η επεξεργασία μιας νέας συνταγής που κανείς στην ομάδα δεν έχει φτιάξει ποτέ πριν κάνει τα πράγματα λίγο πιο δίκαια. Δίνει επίσης στον φίλο που μαγειρεύει για χρόνια την ευκαιρία να προσφέρει βοήθεια σε όσους δεν μαγειρεύουν τόσο πολύ.

Οι εταιρείες επωφελούνται επίσης από το μαγείρεμα ως μέσο δημιουργίας ομάδας. Η μαγειρική είναι μια από εκείνες τις εμπειρίες που όταν χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ομάδας, φέρνει τους συναδέλφους κοντά και τους κάνει πιο κοντά ο ένας με τον άλλον.

Το να μαγειρεύουμε μαζί είναι απλά διασκεδαστικό

Για εκείνους που σπάνια μαγειρεύουν ή που έχουν συνηθίσει είτε να τους μαγειρεύει κάποιος άλλος, μπορεί να μην ξέρουν τι χάνουν. Το να μαγειρεύετε μαζί είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το να πηγαίνετε μαζί σινεμά, επειδή οι φίλοι θα έχουν πραγματικά την ευκαιρία να μιλήσουν μεταξύ τους, κάτι που είναι απαγορευμένο στο θέατρο. Είναι επίσης πιο διασκεδαστικό από το να βγαίνετε έξω για φαγητό γιατί το να κάθονται σε ένα εστιατόριο ή μπαρ δεν δίνει στους φίλους την ευκαιρία να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους, την ηγεσία τους ή την προσοχή τους στις λεπτομέρειες. Το μαγείρεμα μαζί επιτρέπει στους φίλους να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον σε ένα εντελώς νέο, διαφορετικό επίπεδο. Οι φίλοι που δεν έχουν μαγειρέψει ποτέ πριν μπορούν να δοκιμάσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Τοποθετήστε την κουζίνα σε θέσεις εργασίας
  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν σνακ και διασκεδαστικά αξεσουάρ, όπως ασορτί ποδιές
  • Κάντε μερικές γευστικές δοκιμές αφού τελειώσετε το φαγητό
  • Βεβαιωθείτε ότι όλοι μπορούν να πάρουν τα αποφάγια στο σπίτι

Το μαγείρεμα με φίλους προσφέρει ένα ασφαλές μέρος για να μάθετε κάτι νέο

Υπάρχει επίσης ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα που προσφέρει το μαγείρεμα με φίλους και είναι ότι μπορεί να ενθαρρύνει κάποιον να φτιάξει κάτι που δεν έχει φτιάξει ποτέ πριν. Ίσως το να φτιάξεις μια συνταγή με 20 υλικά είναι λίγο τρομακτικό ή ίσως κάποιοι δεν έχουν μαγειρέψει ποτέ με συγκεκριμένα υλικά. Το μαγείρεμα με μια ομάδα φίλων μπορεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον να ξεπεράσει τον φόβο του να δοκιμάσει κάτι νέο. Οι πιθανότητες είναι ότι όλοι στην ομάδα θα έχουν μάθει κάτι για τη μαγειρική που δεν ήξεραν ποτέ πριν.

Να το έχετε – τέσσερις λόγοι για τους οποίους το μαγείρεμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεθείτε με νέους φίλους. Είτε οι φίλοι θέλουν να ενισχύσουν τη σχέση τους μεταξύ τους, να αναπτύξουν δεξιότητες ομαδικής οικοδόμησης, να κάνουν κάτι μοναδικό που είναι πολύ διασκεδαστικό είτε να μάθουν κάτι νέο, η μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα κάνεις και τα τέσσερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μεσημεριανό σε 10 λεπτά!

Επιβλαβείς παρενέργειες των αναψυκτικών στον ανθρώπινο οργανισμό

Εύκολη και πεντανόστιμη καρυδόπιτα σφενδάμου

Γιατί τα ντοματίνια θα αλλάξουν τη γεύση στο φαγητό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon