Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους με αυτό το πολύχρωμο, πεντανόστιμο κέρασμα.


Σύμφωνα με τη ζαχαροπλαστική ιστορία, η ταπεινή αρχή του αμυγδαλωτού μακαρόν χρονολογείται από ένα ιταλικό μοναστήρι των περασμένων αιώνων. Η παλαιότερη καταγραφή εντοπίστηκε στο Commercy της Γαλλίας το έτος 791, όπου έγιναν σε ένα τοπικό μοναστήρι. Μια άλλη πηγή έχει τις ρίζες της στην Ιταλία και λέει ότι ήρθε στη Γαλλία το 1533. Σήμερα οι περισσότεροι ιστορικοί τείνουν να πιστεύουν ότι το macaron προέρχεται από την Ιταλία, πιθανώς τη Βενετία, και μεταφέρθηκε στη Γαλλία από ναυτικούς, όπου και το βελτίωσαν με τις γαλλικές τεχνικές τους.

Το γνωστό είναι ότι η λέξη “macaron” προέρχεται από την ιταλική λέξη ammaccare που σημαίνει συνθλίβω. Αυτό αναφέρεται στην πάστα αμυγδάλου που ιστορικά ήταν το κύριο συστατικό της. Στην συνέχεια προστέθηκαν ασπράδια αυγών και ζάχαρη για να δημιουργηθεί το μπισκότο. Το μόνο που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι είναι μια κλασική γαλλική ή ιταλική απόλαυση, τέλεια για απογευματινό τσάι ή για απλό επιδόρπιο. Ακολουθήστε την εύκολη μέθοδο παρασκευής που σας δίνουμε παρακάτω και επιλέξτε το δικό σας χρώμα, γεύση και γέμιση.

Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ απλά:

  • 110 γρ. αμύγδαλο
  • 3 ασπράδια αβγών φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα κρέμα ταρτάρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βαφή τροφίμων

Και η μέθοδος παρασκευής είναι εξίσου εύκολη:

  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε αλάτι και κρέμα ταρτάρ.
  4. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές
  5. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας τη φορά.
  6. Προσθέστε άρωμα και χρώμα στο μείγμα των αυγών.
  7. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αμύγδαλο και τη ζάχαρη άχνη.
  8. Διπλώστε το μείγμα αμυγδάλου στο μείγμα των αυγών.
  9. Βάλτε το μείγμα σε καλούπια 4 cm, με απόσταση τουλάχιστον 5 cm μεταξύ τους.
  10. Βουτήξτε το δάχτυλό σας σε ένα μπολ με νερό και εξομαλύνετε απαλά τυχόν κορυφές που μπορεί να έχουν παραμείνει.
  11. Αφήνουμε τα macaroons στην άκρη, ακάλυπτα, για έως και 1 ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα.
  12. Ψήνουμε στους 155 C για 12-15 λεπτά.

Τα μακαρόν είναι συχνά διαθέσιμα σε μια όμορφη σειρά από παστέλ χρώματα και είναι εύκολο να προσθέσετε χρώμα σε αυτή τη βασική συνταγή. Απλώς φροντίστε να προσθέσετε όχι περισσότερο από την ποσότητα που αναγράφεται στα συστατικά, διαφορετικά το μείγμα σας μπορεί να γίνει πολύ ρευστό. Η γεύση στα περισσότερα macaroons προέρχεται από τη γέμιση και υπάρχει μια τεράστια γκάμα γεύσεων για να δοκιμάσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon