Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους με αυτό το πολύχρωμο, πεντανόστιμο κέρασμα.



Σύμφωνα με τη ζαχαροπλαστική ιστορία, η ταπεινή αρχή του αμυγδαλωτού μακαρόν χρονολογείται από ένα ιταλικό μοναστήρι των περασμένων αιώνων. Η παλαιότερη καταγραφή εντοπίστηκε στο Commercy της Γαλλίας το έτος 791, όπου έγιναν σε ένα τοπικό μοναστήρι. Μια άλλη πηγή έχει τις ρίζες της στην Ιταλία και λέει ότι ήρθε στη Γαλλία το 1533. Σήμερα οι περισσότεροι ιστορικοί τείνουν να πιστεύουν ότι το macaron προέρχεται από την Ιταλία, πιθανώς τη Βενετία, και μεταφέρθηκε στη Γαλλία από ναυτικούς, όπου και το βελτίωσαν με τις γαλλικές τεχνικές τους.


Το γνωστό είναι ότι η λέξη “macaron” προέρχεται από την ιταλική λέξη ammaccare που σημαίνει συνθλίβω. Αυτό αναφέρεται στην πάστα αμυγδάλου που ιστορικά ήταν το κύριο συστατικό της. Στην συνέχεια προστέθηκαν ασπράδια αυγών και ζάχαρη για να δημιουργηθεί το μπισκότο. Το μόνο που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι είναι μια κλασική γαλλική ή ιταλική απόλαυση, τέλεια για απογευματινό τσάι ή για απλό επιδόρπιο. Ακολουθήστε την εύκολη μέθοδο παρασκευής που σας δίνουμε παρακάτω και επιλέξτε το δικό σας χρώμα, γεύση και γέμιση.

Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ απλά:

  • 110 γρ. αμύγδαλο
  • 3 ασπράδια αβγών φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα κρέμα ταρτάρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βαφή τροφίμων

Και η μέθοδος παρασκευής είναι εξίσου εύκολη:

  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε αλάτι και κρέμα ταρτάρ.
  4. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές
  5. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας τη φορά.
  6. Προσθέστε άρωμα και χρώμα στο μείγμα των αυγών.
  7. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αμύγδαλο και τη ζάχαρη άχνη.
  8. Διπλώστε το μείγμα αμυγδάλου στο μείγμα των αυγών.
  9. Βάλτε το μείγμα σε καλούπια 4 cm, με απόσταση τουλάχιστον 5 cm μεταξύ τους.
  10. Βουτήξτε το δάχτυλό σας σε ένα μπολ με νερό και εξομαλύνετε απαλά τυχόν κορυφές που μπορεί να έχουν παραμείνει.
  11. Αφήνουμε τα macaroons στην άκρη, ακάλυπτα, για έως και 1 ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα.
  12. Ψήνουμε στους 155 C για 12-15 λεπτά.

Τα μακαρόν είναι συχνά διαθέσιμα σε μια όμορφη σειρά από παστέλ χρώματα και είναι εύκολο να προσθέσετε χρώμα σε αυτή τη βασική συνταγή. Απλώς φροντίστε να προσθέσετε όχι περισσότερο από την ποσότητα που αναγράφεται στα συστατικά, διαφορετικά το μείγμα σας μπορεί να γίνει πολύ ρευστό. Η γεύση στα περισσότερα macaroons προέρχεται από τη γέμιση και υπάρχει μια τεράστια γκάμα γεύσεων για να δοκιμάσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon