Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά

Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους με αυτό το πολύχρωμο, πεντανόστιμο κέρασμα.


Σύμφωνα με τη ζαχαροπλαστική ιστορία, η ταπεινή αρχή του αμυγδαλωτού μακαρόν χρονολογείται από ένα ιταλικό μοναστήρι των περασμένων αιώνων. Η παλαιότερη καταγραφή εντοπίστηκε στο Commercy της Γαλλίας το έτος 791, όπου έγιναν σε ένα τοπικό μοναστήρι. Μια άλλη πηγή έχει τις ρίζες της στην Ιταλία και λέει ότι ήρθε στη Γαλλία το 1533. Σήμερα οι περισσότεροι ιστορικοί τείνουν να πιστεύουν ότι το macaron προέρχεται από την Ιταλία, πιθανώς τη Βενετία, και μεταφέρθηκε στη Γαλλία από ναυτικούς, όπου και το βελτίωσαν με τις γαλλικές τεχνικές τους.

Το γνωστό είναι ότι η λέξη “macaron” προέρχεται από την ιταλική λέξη ammaccare που σημαίνει συνθλίβω. Αυτό αναφέρεται στην πάστα αμυγδάλου που ιστορικά ήταν το κύριο συστατικό της. Στην συνέχεια προστέθηκαν ασπράδια αυγών και ζάχαρη για να δημιουργηθεί το μπισκότο. Το μόνο που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι είναι μια κλασική γαλλική ή ιταλική απόλαυση, τέλεια για απογευματινό τσάι ή για απλό επιδόρπιο. Ακολουθήστε την εύκολη μέθοδο παρασκευής που σας δίνουμε παρακάτω και επιλέξτε το δικό σας χρώμα, γεύση και γέμιση.

Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ απλά:

  • 110 γρ. αμύγδαλο
  • 3 ασπράδια αβγών φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα κρέμα ταρτάρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βαφή τροφίμων

Και η μέθοδος παρασκευής είναι εξίσου εύκολη:

  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε αλάτι και κρέμα ταρτάρ.
  4. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές
  5. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας τη φορά.
  6. Προσθέστε άρωμα και χρώμα στο μείγμα των αυγών.
  7. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αμύγδαλο και τη ζάχαρη άχνη.
  8. Διπλώστε το μείγμα αμυγδάλου στο μείγμα των αυγών.
  9. Βάλτε το μείγμα σε καλούπια 4 cm, με απόσταση τουλάχιστον 5 cm μεταξύ τους.
  10. Βουτήξτε το δάχτυλό σας σε ένα μπολ με νερό και εξομαλύνετε απαλά τυχόν κορυφές που μπορεί να έχουν παραμείνει.
  11. Αφήνουμε τα macaroons στην άκρη, ακάλυπτα, για έως και 1 ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα.
  12. Ψήνουμε στους 155 C για 12-15 λεπτά.

Τα μακαρόν είναι συχνά διαθέσιμα σε μια όμορφη σειρά από παστέλ χρώματα και είναι εύκολο να προσθέσετε χρώμα σε αυτή τη βασική συνταγή. Απλώς φροντίστε να προσθέσετε όχι περισσότερο από την ποσότητα που αναγράφεται στα συστατικά, διαφορετικά το μείγμα σας μπορεί να γίνει πολύ ρευστό. Η γεύση στα περισσότερα macaroons προέρχεται από τη γέμιση και υπάρχει μια τεράστια γκάμα γεύσεων για να δοκιμάσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon