Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Lotus Biscoff Cheesecake: Το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο

Lotus Biscoff Cheesecake: Το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο

Lotus Biscoff Cheesecake: Αυτό το επιδόρπιο είναι μια απολαυστική αλλαγή στο κλασικό cheesecake, προσφέροντας μια πλούσια, πικάντικη γεύση μπισκότου που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες με κάθε μπουκιά.



Αφεθείτε στις ακαταμάχητες γεύσεις του Biscoff με αυτή την κρεμώδη και απολαυστική συνταγή για cheesecake Biscoff. Το Biscoff, γνωστό και ως speculoos ή βούτυρο μπισκότων, προσθέτει μια μοναδική καραμελωμένη γλύκα που συμπληρώνει τέλεια τη βελούδινη απαλότητα του παραδοσιακού cheesecake. Αυτό το επιδόρπιο είναι μια απολαυστική αλλαγή στο κλασικό cheesecake, προσφέροντας μια πλούσια, πικάντικη γεύση μπισκότου που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες με κάθε μπουκιά. Ιδανικό για κάθε περίσταση, από casual συγκεντρώσεις μέχρι ειδικές γιορτές, αυτό το cheesecake Biscoff σίγουρα θα εντυπωσιάσει.


Συστατικά:

  • 250 γραμμάρια (9 oz) μπισκότα μπισκότα (μπισκότα speculoos), θρυμματισμένα
  • 100 γραμμάρια (7 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 600 g (21 oz) τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200ml (3/4 φλ.) κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ (περίπου 3/4 φλιτζάνι) άλειμμα μπισκόφ (βούτυρο μπισκότων), λιωμένο

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την κρούστα:

Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα Biscoff με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέστε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού ελατηρίου 9 ιντσών (23 cm) στρωμένο με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το πιέσετε σταθερά. Ψύξτε στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.

Φτιάχνουμε τη γέμιση Cheesecake:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος (ή το ελληνικό γιαούρτι) και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, αλλά αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη.

Προσθέστε Biscoff Spread:

Λιώστε το αλείμμα Biscoff στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο και να χυθεί. Ρίξτε το μισό από το κουρκούτι cheesecake πάνω από την παγωμένη κρούστα στο ταψί με ελατήριο. Περιχύστε το μισό από το λιωμένο Biscoff που απλώνεται πάνω από το κουρκούτι. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι και αλείψτε Biscoff.

Ψήνω:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Τοποθετήστε το cheesecake στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και το κέντρο να είναι ελαφρώς τεντωμένο. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει στο φούρνο με ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα για περίπου μία ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει εντελώς.


Σερβίρισμα:

Βάλτε το cheesecake από το ταψί, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε παγωμένο. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με επιπλέον μπισκότα Biscoff ή σαντιγί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Muffins cheescake φράουλα με τραγανό κραμπλ

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Φτιάξτε ένα εύκολο cheesecake για όλη την οικογένεια

Τι επιδόρπιο να επιλέξετε μετά από ένα βαρύ γεύμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon