Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Lotus Biscoff Cheesecake: Το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο

Lotus Biscoff Cheesecake: Το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο

Lotus Biscoff Cheesecake: Αυτό το επιδόρπιο είναι μια απολαυστική αλλαγή στο κλασικό cheesecake, προσφέροντας μια πλούσια, πικάντικη γεύση μπισκότου που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες με κάθε μπουκιά.


Αφεθείτε στις ακαταμάχητες γεύσεις του Biscoff με αυτή την κρεμώδη και απολαυστική συνταγή για cheesecake Biscoff. Το Biscoff, γνωστό και ως speculoos ή βούτυρο μπισκότων, προσθέτει μια μοναδική καραμελωμένη γλύκα που συμπληρώνει τέλεια τη βελούδινη απαλότητα του παραδοσιακού cheesecake. Αυτό το επιδόρπιο είναι μια απολαυστική αλλαγή στο κλασικό cheesecake, προσφέροντας μια πλούσια, πικάντικη γεύση μπισκότου που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες με κάθε μπουκιά. Ιδανικό για κάθε περίσταση, από casual συγκεντρώσεις μέχρι ειδικές γιορτές, αυτό το cheesecake Biscoff σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά:

  • 250 γραμμάρια (9 oz) μπισκότα μπισκότα (μπισκότα speculoos), θρυμματισμένα
  • 100 γραμμάρια (7 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 600 g (21 oz) τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200ml (3/4 φλ.) κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ (περίπου 3/4 φλιτζάνι) άλειμμα μπισκόφ (βούτυρο μπισκότων), λιωμένο

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την κρούστα:

Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα Biscoff με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέστε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού ελατηρίου 9 ιντσών (23 cm) στρωμένο με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το πιέσετε σταθερά. Ψύξτε στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.

Φτιάχνουμε τη γέμιση Cheesecake:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος (ή το ελληνικό γιαούρτι) και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, αλλά αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη.

Προσθέστε Biscoff Spread:

Λιώστε το αλείμμα Biscoff στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο και να χυθεί. Ρίξτε το μισό από το κουρκούτι cheesecake πάνω από την παγωμένη κρούστα στο ταψί με ελατήριο. Περιχύστε το μισό από το λιωμένο Biscoff που απλώνεται πάνω από το κουρκούτι. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι και αλείψτε Biscoff.

Ψήνω:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Τοποθετήστε το cheesecake στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και το κέντρο να είναι ελαφρώς τεντωμένο. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει στο φούρνο με ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα για περίπου μία ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει εντελώς.


Σερβίρισμα:

Βάλτε το cheesecake από το ταψί, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε παγωμένο. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με επιπλέον μπισκότα Biscoff ή σαντιγί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Muffins cheescake φράουλα με τραγανό κραμπλ

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Φτιάξτε ένα εύκολο cheesecake για όλη την οικογένεια

Τι επιδόρπιο να επιλέξετε μετά από ένα βαρύ γεύμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon