Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση πολλών αυγών δεν είναι και τόσο καλή ιδέα

Λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση πολλών αυγών δεν είναι και τόσο καλή ιδέα

Τα αυγά είναι πολύ θρεπτικά και γεμάτα με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα και έχουν πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας.



Τα αυγά είναι πολύ θρεπτικά και γεμάτα με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα και έχουν πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Αλλά η συμπερίληψη των αυγών στην καθημερινή μας διατροφή μπορεί να είναι επιβλαβής εάν δεν καταναλώνονται με μέτρο Τα αυγά μπορεί να έχουν ορισμένες παρενέργειες. Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή χοληστερόλης, η κατανάλωση περισσότερων από δύο αυγών την ημέρα μπορεί να αυξήσει την ποσότητα χοληστερόλης στο σώμα. Με την αύξηση της χοληστερόλης, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να υποφέρετε από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμη και καρδιακό μπλοκάρισμα. Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες τα κάνει πιο δύσκολο στην πέψη. 


Θα μπορούσατε να διαταράξετε την ισορροπία του πεπτικού σας συστήματος εάν καταναλώνετε υπερβολικά αυγά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, η κατανάλωση τους βοηθά στην απώλεια βάρους. Ενώ η κατανάλωση πολλών αυγών μπορεί να σας απομακρύνει. Επιπλέον, τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Καθώς το σώμα αφομοιώνει τα αυγά, αρχίζει να παράγει πολλή θερμότητα. Η κατανάλωση πολλών αυγών οδηγεί σε πεπτικά προβλήματα όπως κράμπες στο στομάχι, φούσκωμα, ναυτία, αέρια, έμετος. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να ελέγχετε την πρόσληψη νερού τις ημέρες που τρώτε αυγά. 

Μια μερίδα αυγών είναι απλά ένα αυγό ή δύο ασπράδια αυγών. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προτείνει το όριο μιας μερίδας αυγού την ημέρα. Αλλά δύσκολα μπορείς να φτιάξεις μια χορταστική ομελέτα με ένα μόνο αυγό! Εάν απολαμβάνετε μια πιο χορταστική μερίδα αυγών εδώ και εκεί, ίσως είναι καλύτερο να εξετάσετε τη συνολική εβδομαδιαία κατανάλωση αυγών αντί να κάνετε ένα αυγό την ημέρα. Σύμφωνα με το Mayo Clinic Health System, οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι μπορούν να τρώνε έως και επτά αυγά την εβδομάδα χωρίς να επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς τους.

Μια μελέτη του 2018 στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε μάλιστα ότι η κατανάλωση έως και 12 αυγών την εβδομάδα για τρεις μήνες δεν επηρέασε τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σε άτομα με προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2. (Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα στη μελέτη ακολουθούσαν μια δίαιτα σχεδιασμένη για απώλεια βάρους.) Διάφοροι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το πόσα αυγά είναι πάρα πολλά για κάθε άτομο. Εάν έχετε καρδιακή νόσο ή διαβήτη, μιλήστε με το γιατρό σας για να καθορίσει το καλύτερο προσωπικό σας όριο. Αλλά στο μεταξύ, εδώ είναι πέντε πιθανές παρενέργειες που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε εάν συνηθίσετε να τρώτε πάρα πολλά αυγά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θα δοκιμάζατε καφέ με ωμό αυγό; - Συνταγή από το Βιετνάμ [vid]

Τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε ωμές ή μισομαγειρεμένες

Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;

Γιατί τα αυγά αποτελούν πρωινό υψηλής ποιότητας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon