Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λιπαρή επιδερμίδα: 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Λιπαρή επιδερμίδα: 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Λιπαρή επιδερμίδα: Ότι η διατροφή επηρεάζει την ποιότητα της επιδερμίδας σου είναι γνωστό. Ήξερες ωστόσο ότι μπορεί να παίξει ρόλο και στο πόσο λιπαρή φαίνεται;



Υπάρχουν κάποιες τροφές που αν τις αποφύγεις, θα βοηθήσουν σημαντικά τη βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας σου.


  1. Φυτικά λιπαρά

Στη Δυτική διατροφή η αναλογία ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στις μη-δυτικές δίαιτες. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορούν να εμπλακούν σε προφλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα και σχετίζονται με την ανάπτυξη ακμής.

  1. Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Η υπερκατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ή υψηλό γλυκαιμικό φορτίο είναι επίσης κύριο χαρακτηριστικό στις δυτικές δίαιτας και αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη ή τη σοβαρότητα της ακμής. Η γλυκόζη του αίματος και η ινσουλίνη μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα ως εξής: η αύξηση του σακχάρου προκαλεί απελευθέρωση ινσουλίνης και στη συνέχεια, η ινσουλίνη διεγείρει την παραγωγή ανδρογόνων που μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερη παραγωγή σμήγματος στο δέρμα και σε ακμή.

  1. Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά έχουν κατηγορηθεί εδώ και πολύ καιρό ότι συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής. Παρομοίως με τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα αμινοξέα που βρίσκονται στο γάλα μπορούν να προωθήσουν την απελευθέρωση ινσουλίνης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ υπάρχουν μελέτες που δείχνουν τη σχέση μεταξύ γαλακτοκομικών προϊόντων και ακμής, πολλά από τα άτομα που αντιμετωπίζουν ακμή μπορεί απλά να έχουν ήπια αλλεργία ή δυσανεξία στα ίδια τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

  1. Λιπαρά φαγητά

Τα λιπαρά φαγητά δεν επηρεάζουν ακριβώς την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα φαγητά δεν συνδέονται καθόλου με τη λιπαρή επιδερμίδα. Όταν κάποιος αγγίζει το πρόσωπό του ενώ τρώει αυτά τα τρόφιμα ή αν βρίσκεστε σε ένα λιπαρό περιβάλλον (όπως, ας πούμε, μια κουζίνα εστιατορίου), αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι του δέρματος, εισάγοντας πραγματικά υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η δίαιτα των βραστών αβγών υπόσχεται να σου χαρίσει το σώμα που θες σε χρόνο ρεκόρ

Τέσσερις τρόποι για να αυξήσεις την απορρόφηση σιδήρου

Η περιποίηση που πρέπει να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου για ξεκούραστο βλέμμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon