Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λιπαρή επιδερμίδα: 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Λιπαρή επιδερμίδα: 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Λιπαρή επιδερμίδα: Ότι η διατροφή επηρεάζει την ποιότητα της επιδερμίδας σου είναι γνωστό. Ήξερες ωστόσο ότι μπορεί να παίξει ρόλο και στο πόσο λιπαρή φαίνεται;


Υπάρχουν κάποιες τροφές που αν τις αποφύγεις, θα βοηθήσουν σημαντικά τη βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας σου.

  1. Φυτικά λιπαρά

Στη Δυτική διατροφή η αναλογία ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στις μη-δυτικές δίαιτες. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορούν να εμπλακούν σε προφλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα και σχετίζονται με την ανάπτυξη ακμής.

  1. Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Η υπερκατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ή υψηλό γλυκαιμικό φορτίο είναι επίσης κύριο χαρακτηριστικό στις δυτικές δίαιτας και αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη ή τη σοβαρότητα της ακμής. Η γλυκόζη του αίματος και η ινσουλίνη μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα ως εξής: η αύξηση του σακχάρου προκαλεί απελευθέρωση ινσουλίνης και στη συνέχεια, η ινσουλίνη διεγείρει την παραγωγή ανδρογόνων που μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερη παραγωγή σμήγματος στο δέρμα και σε ακμή.

  1. Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά έχουν κατηγορηθεί εδώ και πολύ καιρό ότι συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής. Παρομοίως με τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα αμινοξέα που βρίσκονται στο γάλα μπορούν να προωθήσουν την απελευθέρωση ινσουλίνης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ υπάρχουν μελέτες που δείχνουν τη σχέση μεταξύ γαλακτοκομικών προϊόντων και ακμής, πολλά από τα άτομα που αντιμετωπίζουν ακμή μπορεί απλά να έχουν ήπια αλλεργία ή δυσανεξία στα ίδια τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

  1. Λιπαρά φαγητά

Τα λιπαρά φαγητά δεν επηρεάζουν ακριβώς την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα φαγητά δεν συνδέονται καθόλου με τη λιπαρή επιδερμίδα. Όταν κάποιος αγγίζει το πρόσωπό του ενώ τρώει αυτά τα τρόφιμα ή αν βρίσκεστε σε ένα λιπαρό περιβάλλον (όπως, ας πούμε, μια κουζίνα εστιατορίου), αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι του δέρματος, εισάγοντας πραγματικά υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η δίαιτα των βραστών αβγών υπόσχεται να σου χαρίσει το σώμα που θες σε χρόνο ρεκόρ

Τέσσερις τρόποι για να αυξήσεις την απορρόφηση σιδήρου

Η περιποίηση που πρέπει να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου για ξεκούραστο βλέμμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon