Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά: Το πιάτο που θα δούμε σήμερα σίγουρα δεν είναι ούτε ένα πιάτο συνηθισμένο, ούτε κάτι που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Εκτός κι αν είστε μερακλήδες! Είναι όμως ένα εντυπωσιακό πιάτο και οπτικά, αλλά και γευστικά.
Το πιάτο που θα δούμε σήμερα σίγουρα δεν είναι ούτε ένα πιάτο συνηθισμένο, ούτε κάτι που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Εκτός κι αν είστε μερακλήδες! Είναι όμως, ένα εντυπωσιακό πιάτο και οπτικά, αλλά και γευστικά. Οι περισσότερες συνταγές θέλουν τα λιγκουίνι να ταιριάζουν με κοτόπουλο, με σολομό, καρμπονάρα ή με κιμά. Είμαστε σίγουροι όμως ότι με βότκα δεν έχετε ξανακούσει ή αν έχετε είστε πολύ φίλοι μας! Ας δούμε όμως πρώτα τα υλικά και έπειτα θα αναλύσουμε πώς ακριβώς θα φτιάξουμε αυτή την συνταγή με ζυμαρικά.
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 2 μέτρια κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 250 γρ. μοτσαρέλα σε κυβάκια
- 2 κ.γ ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι
- κάπαρη
- βότκα
- 400 γρ. ντομάτες τσέρι
- ταμπάσκο ή σταγόνες από καυτερή πιπεριά (Προαιρετικά)
- 300 γρ. λιγκουίνι (λίγο περισσότερο από μισό πακέτο)
Οδηγίες παρακευής
- Ψήνετε τα κολοκυθάκια στο γκρίλ ή τηγανίζετε σε ενα αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνεται το ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι και τηγανίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Ύστερα προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη, τη βότκα, τις ντομάτες και το ταμπάσκο ή την καυτερή πιπεριά και βράζετε για λίγα λεπτά στην ίδια χαμηλή θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι και τα κολοκυθάκια και τον βασιλικό. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά συνεχώς μέχρι να ζεσταθούν καλά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφού έχει βράσει το νερό και το έχετε αλατίσει, βάζετε τα λιγκουίνι να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σουρώνετε και αδειάζετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφρά τα λιγκουίνι με τη σάλτσα και σερβίρετε στα πιάτα. Προσθέτετε από πάνω και τα κυβάκια της μοτσαρέλας και το πιάτο σας είναι έτοιμο.
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης σπαγγέτι, ταλιατέλες ή παπαρδέλες.
*Αν σερβίρετε το πιάτο σε παιδιά, βράστε λίγο ακόμα για να εξατμιστεί καλά η βοτκα ή χρησιμοποιήστε λιγότερη ποσότητα.
*Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο λαχανικό θέλετε.
Δοκιμάστε την υπέροχη αυτή συνταγή και πραγματικά, θα σας μείνει αξέχαστη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube